NRK Meny
Normal

Liv Løberg får en uke på seg

Liv Løberg har fått en uke på seg til å avgjøre hvorvidt hun vil trekke seg fra sine verv i Fremskrittspartiet eller ikke.

Liv Løberg

TENKEPAUSE: Frp-politiker Liv Løberg har innrømmet forfalsking av studiebevis. Nå får hun en uke til å vurdere sine politiske verv i Vestby kommune.

Foto: Halvorsen, Kjersti / SCANPIX

- Jeg har fortalt henne at jeg vil hun skal tenke nøye gjennom det selv. At hun går gjennom de forskjellige vervene hun har og snakker med sitt lokallag, før hun kommer tilbake til meg med en avgjørelse om en uke, sier leder i Akershus Frp, Kari Kjønnaas Kjos, til NRK.

Før helgen avslørte VG at administrasjonssjef i Statens Autorisasjonskontor for Helsepersonell, Liv Løberg, har forfalsket studiebevis og jukset med CV`en sin.

60-åringen innrømmet at hun forfalsket tre studiebevis fra tre ulike
utdanningsinstitusjoner, to fra Storbritannia og en fra Norge.

LES OGSÅ: Har hatt mange toppjobber

Sa opp stillingen

Avsløringen resulterte i at Løberg sa opp sin stilling med umiddelbar virkning, men hva som skjer med hennes politiske karriere er fortsatt uklart.

Løberg er i dag medlem av fylkestinget i Akershus for Fremskrittspartiet. I tillegg er hun kommunestyrerepresentant i Vestby hvor hun leder kommunens kontrollutvalg.

Fylkesledelsen i partiet har oppfordret Løberg til å ta en nøye vurdering av alle sine verv.

Kjønnås Kjos er redd for at skandalen rundt Løberg allerede har svekket partiet.

- Alle politikere som gjør noe ulovlig er med på å svekke partiet. Vi er avhengig av tillitt og den tilliten er svekket, selv om det er snakk om en person blant mange tusen som jobber i partiet. Så det er klart at det svekker politikernes ry, sier Kjønnås Kjos.