NRK Meny
Normal

Færre natteravner i Oslo i helgen

Siste helgen før jul er det færre Natteravner i Oslo-gatene enn for en måned siden.

Natteravn

Mens det på det meste har vært over 100 Natteravner ute i Oslo-natta vil det denne helgen være mellom 20 og 30 personer med gule vester å se i sentrum.

Foto: Mats Sparby / NRK

Leder i Natteravnene i Oslo Lars Norbom

Leder for Natteravnene i Oslo, Lars Norbom.

Foto: Ida Brabrand / NRK

Med det verste julebordsrushet over, venter Natteravnene nå en litt roligere helg i hovedstaden.

Natt til lørdag og søndag vil det også være færre patruljer i gule vester rundt om i sentrum.

– Det er naturlig at færre folk har tid til å være med på kveldene nå før jul, sier leder for Natteravnene Lars Norbom til NRK.

– Likevel har vi god tro på at også denne helgen vil det være mange natteravner ute.

Fortsatt stor interesse

Etter flere helger med brutale overfallsvoldtekter denne høsten merket Natteravnene stor pågang fra folk, som gjerne ville være med på å gjøre Oslo-natta tryggere.

Selv om det denne siste helgen før jul vil være færre Natteravner ute i gatene, avviser Norbom at interessen har dabbet av.

– Før var vi ute annenhver helg og nå er vi ute hver helg, så det er uansett dobbelt så mange som er med nå enn før, sier han.

På det meste har det vært 104 Natteravner ute i høstmørket de siste månedene. Denne helgen vil det være mellom 20 og 30.

Har forhindret voldtekter

Natteravnene mener samarbeidet de har startet med politiet denne høsten fungerer svært godt, og sier at de flere ganger har forhindret voldtekter.

– Vi har vært med på å forebygge overgrep. Jeg har selv opplevd mange episoder av typen «full kvinne - snill mann», sier Norbom.

Han forteller at etter at Natteravnene griper inn går partene som regel hver til sitt.

Denne helgen vil Natteravnene prioritere sentrum og mørke, utsatte steder, som Slottsparken. Norbom gjentar sitt råd til alle som skal ut på byen i helgen:

– Hold sammen, ikke drikk så mye at du ikke kan ta rasjonelle avgjørelser om det som skjer rundt deg og unngå mørke steder.