Russebråk flere steder i landet i natt

Flere har fått tilsyn av helsepersonell etter slagsmål mellom et tjuetalls russ i Sørkedalen i Oslo natt til tirsdag. Flere steder i landet har politiet meldt om støyende russ i natt.

Landstreffet for russ 2018 i Kongeparken på Ålgård.
Foto: Carina Johansen / NTB scanpix

– Ved totiden fikk politiet meldinger om at det var et stort antall russ og russebusser i et område som heter Elveli. Meldingene sa at mellom 15 og 20 russ slåss på stedet, og at det gikk hardt for seg, sier operasjonsleder Tor Jøkling i Oslo-politiet til NRK.

Politiet sendte flere patruljer og ambulanser til Sørkedalen. Ifølge operasjonslederen var det rundt 100 russ og fire russebusser på stedet da de kom frem. Politiet jobber fremdeles med å få oversikt på stedet.

Flere har fått tilsyn

– Jeg har ikke oversikt over alt som har foregått i russetiden, men jeg kan ikke huske at vi har hatt såpass omfattende slagsmål som dette fremstår som, sier Jøkling til NRK.

Minst tre personer har fått tilsyn av helsepersonell på stedet, men ifølge politiet har de trolig ikke fått alvorlige skader.

– En overstadig beruset person er også tatt med i ambulanse og kjørt til legevakt, opplyser operasjonssentralen i Oslo på Twitter.

Laster Twitter-innhold

Flere steder

Det var ikke bare i Oslo at russen har vært i kontakt med politiet i natt.

I Asker kontrollerte politiet en russebuss som viste seg å ha flere passasjerer enn tillatt. Føreren av bussen fikk derfor førerkortet sitt beslaglagt, melder politiet på Twitter.

Politiet i Innlandet melder om at det i løpet av natta har vært mange klager på høy musikk og bråk fra russen på Hamar, Gjøvik, Lillehammer, i Elverum, Moelv og på Kongsvinger.

I Ytre Enebakk rykket politiet ut til slåssing ved Havaristen, hvor to menn ble tatt med i ambulanse etter bevissthetstap som følge av slag, ifølge operasjonssentralen i Øst politidistrikt.

Laster Twitter-innhold

Ødela trær

I Mekjarvik i Randaberg kommune forstyrret russen natteroen til naboene. De ødela også flere trær langs en rasteplass.

– Synd at de skal ødelegge det gode inntrykket fra Landstreffet i Kongeparken, skrev politiet i Sørvest politidistrikt på Twitter.

Og på Espehaugen i Bergen fikk politiet meldinger om at en russegutt hadde blitt sparket ned.