NRK Meny
Normal

Dømt for trakassering igjen

En 34 år gammel mann er dømt til ti måneders ubetinget fengsel for gjentatte ganger å ha trakassert en gutt og hans familie på Furuset.

Den pedofilifrikjente mannen
Foto: Politiet

Mannen er tidligere frikjent for seksuelt misbruk av gutten . Etter at han ble siktet for misbruket, hengte han opp lapper med svært krenkende innhold om gutten.

Les: Pedofilitiltalt trakasserer offer

I tingretten ble mannen dømt til ni måneders fengsel for trakassering av familien og en rekke andre forhold. Han anket den delen av dommen som gjelder trakasseringen av familien til lagmannsretten fordi han var misfornøyd med bevisvurderingen.

Dette var ikke første gang mannen ble dømt for trakassering av familien.

- Fremstår som ren hevnaksjon

Det var assisterende rektor ved Ellingsrudåsen skole som anmeldte forholdet til politiet i september 2007, etter at hun var blitt gjort oppmerksom på løpeseddelen.

- I dette tilfellet har tiltalte to ganger, med ca ett års mellomrom, utsatt de samme mindreårige guttene – og dermed deres familie -for det som fremstår som en ren hevnaksjon i anledning samme sak, heter det i dommen fra lagmannsretten.

Løpeseddelelen ble blant annet hengt opp på stolper og på T-banen.

«Denne gutten vil etter all sannsynlighet bli en overgriper eller voldsmann når han blir større ifølge boken «Seksuelle overgrep mellom barn» som ble utgitt i 2003.

Fra løpeseddelen fra september 2007

- Får preg av forfølgelse

- Form, innhold og distribusjonsmåte er ganske likt. Noe av det som skiller løpeseddelen av september 2007 fra den forrige, er at i denne navngis begge brødrene fullt ut, i tillegg navngis en eldre bror. Det hele får et klart preg av forfølgelse, noe som må skape både frykt og ubehag hos de som rammes, heter det i dommen.

Retten ser alvorlig på hendelsen.

- Lagmannsretten ser svært alvorlig på handlinger av denne art, som måtte oppleves som svært belastende og krenkende for dem som ble rammet. Forholdet som retter seg mot en gutt på 8-10 år, har etter lagmannsrettens syn karakter av trusler, står det i dommen.

(Saken fortsetter under bildet)

Pedofilisiktet trakasserer offeret
Foto: Anne Linn Ensby / NRK

Svartelistet av idrettslag

Mannen har flere ganger operert under falskt navn for å få jobbe med barn. I sommer ble han avslørt med falsk identitet da han var dommer Norway cup.

34-åringen har tidligere jobbet ved rundt 15 skoler i rundt om på Østlandet og er svartelistet av et stort antall idrettslag i samme område på grunn av det mange oppfatter som mistenkelig oppførsel overfor smågutter.

Les: Søkte trenerjobb med falsk ID

Les alt om saken.

Les flere nyheter fra Oslo og Akershus.