NRK Meny
Normal

Alle vil på sommerskole

På tre timer er nesten halvparten av sommerskolekursene i Oslo fylt opp. Pågangen er enorm fra familier som vil sende barna på sommerskole.

Får ikke det de har krav på (Illustrasjonsfoto)
Foto: ROAR VESTAD / Scanpix

Påmeldingssjema for sommeren ble lagt ut på Oslo kommunes hjemmesider i dag og det har vært enorm pågang av folk som vil skaffe seg en av de 5000 plassene.

På tre timer er nesten halvparten fyllt opp, sier informasjonssjef Marianne Bynildsen i Utdanningsetaten.

- Vi startet påmeldingen i dag klokken åtte, og det har vært en enorm pågang. I løpet av de to første timene hadde over 2000 meldt seg på, men det er fortsatt ledige plasser, sier Brynhildsen.

Meld deg på sommerskolen her!

Stor pågang førte til nettproblemer

Den store pågangen førte til problemer for Oslo kommunes nett, slik at påmeldingen gikk litt sakte.

Alle mellom 6 og 19 år kan melde seg på kursene.

- Målet er at man skal få tilbud om et annerledes skoleopplegg i sommerferien. Vi fokuserer på de grunnleggende ferdighetene på en annerledes og morsom måte. Det er tilbakemeldingen vi får fra elevene, at de synes det er veldig morsomt, sier Brynhildsen.

Naturvern mest populært

Elevene har valgt ett fag som de skal få undervisning i en uke og mest populært er naturfag.

- Det er noen få plasser igjen på naturfag, så det er mulig å melde seg, og noen kan melde seg av, så det kan være lurt å sette seg opp på venteliste.

- Vurderer dere å øke kapasiteten hvis det blir fullt?

- Det er litt for tidlig å si, men nå er påmeldingen åpen til 18. april. Blir det veldig stor pågang på enkelte kurs kan vi vurdere å øke kapasiteten, sier Brynhildsen.