NRK Meny
Normal

- La Josefsen bli i jobben

Oslo-biskop Ole Christian Kvarme må vise menneskelige hensyn og la Josefsen beholde vikarjobben i bispedømmet, mener Giske.

Kirke- og kulturminister Trond Giske.
Foto: Larsen, Håkon Mosvold / SCANPIX

- Jeg aksepterer at det finnes ulike syn på homofili i Den norske kirke, men her synes jeg faktisk at man skal vise menneskelige hensyn, sier Giske.

- Her har man en prest som har hatt en stilling tidligere, og som har blitt tilbudt å starte i en stilling, og så har det hele endt med finjus. Da synes jeg at man skal være såpass stor at man gir mannen en jobb og så får vi heller fortsette diskusjonen om homofili fremover, sier han videre.

Svein Josefsen ble tidligere i år tilbudt stillingen som vikarprest ved Bryn kirke i Bærum. Men fordi Josefsen lever i homofilt partnerskap, ønsket ikke menighetsrådet i kirken å ha ham som prest. De kontaktet Oslo-biskopen, som stanset ansettelsen av Josefsen.

Mye frem og tilbake

Siden har det vært usikkert om Kvarme hadde lov til å gripe inn i ansettelsen. Bispedømmerådet sa mandag at Josefsen likevel skulle få jobb i Oslo bispedømme, mens Kvarme i dag mente det fortsatt er usikkert om Josefsen vil få jobbe som vikarprest i bispedømmet.

Hovedpersonen selv synes saken fremstår som underlig.

- Jeg synes det er problematisk at jeg ikke kan få tydelig tale om hva det er jeg skal forholde meg til. Jeg vil snakke med advokatene mine. De vil se på det som skjer og finne ut hva vi gjør videre, sier Josefsen til NRK.

Støtte fra øverste hold

Og presten får nå full støtte fra Kirkeministeren.

- I denne situasjonen, hvor en prest har fått tilbud om å starte i en jobb, synes jeg man har rotet så mye i Den norske kirke at man bør vise menneskelige hensyn og sørge for å gi mannen en jobb, sier Giske.

- Jeg håper at bispedømmerådet sammen med biskopen nå rydder opp og sørger for å gi Josefsen en jobb, sånn at ikke han blir skadelidende i en situasjon som kirken selv har stelt i stand, legger han til.