- Beregn god tid

NSB og Ruter har foreberdt seg til 22. juli med økt kapasitet på flere linjer. De oppfordrer allikevel folk til å forberede seg på mye venting.

Kollektivtrafikk
Foto: Oslo sporveier

Kollektivselskapene har satt opp mange ekstra ruter før og etter konserten, men er forbredt på at fulle tog, trikker, busser og baner kan skape trengsel og kaos.

Les mer om endringer for trikk og buss hos Ruter her.

Ruteplanlegger Øystein Fjæra i Ruter føler likevel at de er godt forbredt.

– Vi har satt opp betydelig ekstra kapasitet på alle linjer fra Akershus inn til Oslo. Vi har også styrket tilbudet i Oslo, både med båt og t-bane, opplyser Fjæra.

Lover et sete til alle

Det ventet opp mot 100 000 mennesker på Rådhusplassen til konserten til minne om de forferdelige terroranslagene 22. juli. Artister som Bjørn Eidsvåg, Marit Larsen og lillebjørn Nilsen skal opptre.

– Det er ikke sikkert alle kommer med den første bussen eller t-banen, men alle skal få komme inn og ut av Oslo-sentrum på søndag, sier Fjæra.

Slik blir minnemarkeringen i Oslo

Frykter ikke kaos

NSB har også økt rutetilbudet kraftig

– Det er satt opp 7000 seter ekstra inn mot byen på ettermiddagen og 10 000 ekstra seter på kvelden for å få folk hjem, forteller kommunikasjonsjef Åge Kristoffer Lundeby.

Han tror likevel ikke på kaos når så mange skal reise på samme tidspunkt:

– Det vi forventer er at det blir venting, sier Lundby.

Skal du til Oslo sentrum på søndag? Her er tipsene!

– Søk hjelp!

Legevakten i Oslo har økt beredskapen søndag. Spesielt for å håndtere den emosjonelle aspektet av 1 års-markeringen.

Ruteplanlegger Fjøra i Ruter sier de også vil følge med hvis enkelte har behov for hjelp.

– Vi er forberedt på at det kan skje ting. Det vitigste er at hvis du føler deg ukomfortable, så gå av og søk hjelp, oppfordrer Fjæra.