Hopp til innhold

Walters «metal-våpen» mot ulven skaper internasjonal oppsikt

Walter Eikrem (13) fra Degernes i Østfold guffet på med heavy metal på mobiltelefonen - da stakk ulven.

Walter Eikrem (13) og lillebror Karl Eikrem

Walter Eikrem med lillebror Karl Eikrem.

Foto: Tomas Berger / NRK

Nå har Walters bragd også vagt internasjonal oppsikt. Blant andre skriver den tyske avisa Der Spiegel om Rakkestad-gutten.

– Jeg var redd ulven skulle angripe meg, sier Walter.

Amerikanske Toronto Sun skriver også om gutten som skremte ulven med Megadeth . Det samme gjør flere russiske medier.

Snartenkt

Møtet med ulveflokken skjedde på veien til gården Væhleødegården i Degernes mandag. Walter Eikrem beskriver møtet som skremmende, til r-a.no.

– Nå er jeg overrasket over at jeg ikke løp min vei. Jeg har tenkt på det i dag også, og grudd meg til skoleveien hjem, sier Walter da Rakkestad Avis møtte ham ved skoledrosja dagen etter ulvemøtet.

Den snartenkte unggutten valgte nemlig ikke å løpe sin vei da han så ulveflokken. Isteden fisket han mobiltelefonen opp av lomma, og satt på den han selv beskriver som «den verste heavy metal-musikken».

Det fikk ulveflokken på fire til å vike unna.

Får ikke utvidet skoleskyss

Det er ikke første gang Eikrem og familien har støtt på ulv utenfor sitt eget hjem.

– Når minstemannen min på 30 kilo kommer gående langs veien noen ganger i uka alene, så ville han ikke ha mye å stille opp med hvis ulven på 70-80 kilo møter ham på skoleveien, sa mor til Walter, Anne Katrine Eikrem til NRK.no i november.

De har også gjentatte ganger søkt om utvidet skoleskyss på grunn av ulven. Søknaden ligger foreløpig til behandling hos Fylkesmannen i Østfold.

Assisterende utdanningsdirektør, John Gundersen anslår at det vil ta enda ei uke før det kommer noen avklaring, og avviser at denne saken kan skape presedens.

– Vi vil behandle hver slik søknad individuelt, sier Gundersen.

I fjor høst gikk søknaden til Rakkestad kommune, og administrasjonen avslo. Ordfører Peder Harlem uttalte da at han støttet administrasjonens avgjørelse om ikke å gi utvidet skoleskyss til guttene.

Anne Katrine Eikrem

Anne Katrine Eikrem pleier å gi ungene skyss med hest og vogn til skolebussen på Degernes i Østfold.

Foto: Privat