NRK Meny
Normal

For usentral?

Når Fredrikstad og Sarpsborg får nye videregående skoler, kan det bety slutten for skolen på Greåker. Det foreslår en prosjektgruppe.

Greåker Videregående skole

En prosjektgruppe mener at Greåker videregående skole ligger for usentralt.

Foto: Bjørn Ruud / NRK

I en samlet anbefaling for Sarpsborg kommer det frem at Greåker videregående skole avvikles som skoleanlegg når nye byggløsninger for elevene som da skal overføres til Sarpsborg sentrum og de to skolene i Fredrikstad.

Torsdag la en prosjektgruppe frem forslag til skolebruksplan for Østfold, en plan som kommer med anbefalinger for hvor skolene og linjene bør ligge.

– Samme problemstilling

Der kommer det frem at Greåker bør legges ned. Det synes rektor Alf Andersen er rart, for et av argumentene er at skolen er for usentral.

For både en forsterkning av Kalnes og ny skole på Værste i Fredrikstad, vil gi utfordringer i forhold til kollektive løsninger.

Alf Andersen

RART: Alf Andersen synes det er rart at Greåker blir sett på som usentral.

Foto: Anette Torjusen / NRK

– Det oppstår samme problemstilling her. Man må ha transport for å komme seg til Værste og man må ha transport for å komme seg fra kollektivknutepunkt på Kalnes. Sånn sett er det helt sammenlignbart og er jo en litt underlig argumentasjon, synes jeg.

Egil Olsen har ledet prosjektgruppa og sier at det stemmer at situasjonen er slik den er når det gjelder Værste i dag.

Men Fredrikstad kommune har sagt at de ser for seg et ringbuss-system som effektivt tar for seg ansatte og elever som kommer seg til Grønli, det nye kollektivknutepunktet.

Fylkesrådmannen er ikke enig i en nedleggelse av Greåker videregående skole og går inn for å videreføre skolen.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Norske Skog ber om statlig støtte

    Styreleder i det kriserammede Norske Skog-konsernet, Christen Sveaas, har bedt næringsminister Monica Mæland om inntil 140 millioner kroner i støtte, skriver Dagens Næringsliv.

    Norske Skog Saugbrugs, Halden
    Foto: Rainer Prang / NRK