NRK Meny
Normal

Vil vinne tilbake tittelen som verdens beste

En skulderskade ødela hele fjorårssesongen for Ragnar Bragvin Andresen. Nå vil han gjenerobre tittelen "verdens beste rulleskiløper."

Ragnar Bragvin Andresen vil ta rulleskitronen tilbake

Ragnar Bragvin Andresen er bedre på rulleski enn på ski, om har sommerens verdensmesterskap som mål for sesongen.

Foto: Mathias Lunde Kristoffersen / NRK

Greåker-gutten Ragnar Bragvin Andresen har markert seg som en av verdens beste rulleskiløpere de siste årene, og ble verdensmester tilbake i 2011. Men fjorårssesongen ble ingen suksess for skiløperen som er bedre på asfalt enn på snø.

Et fall under Oslo skishow endte med en skulder ute av ledd. Dermed mistet han muligheten til å bli verdensmester, i tillegg til flere tusen kroner i mulige premiepenger.

– I år skal jeg dominere de rennene jeg ikke fikk gått i fjor. Hovedmålet er verdensmesterskapet i Val di Fiemme, der har jeg planer om å ta tilbake gulltittelen fra 2011, sier en offensiv Bragvin Andresen.

Seiersopera

Han møter nrk.no på samling med privatlaget team Jobzone - på hjemmebane på Greåker. Bragvin Andresen er teamsjef, og er fornøyd med laget han presenterte forrige uke.

Team Jobzone går rulleski i Sarpsborg.

Team Jobzone på treningssamling i Sarpsborg, sammen med noen unge talenter fra Trøsken IL.

Foto: Mathias Lunde Kristoffersen / NRk

– Det er et enormt sterkt lag i år. Det er godt å få det på plass, for det har vært mye arbeid den siste tiden, forteller han.

Fredrikstad-gutt og Trøsken-løper Markus Johansen Westgaard går dessverre ut av laget før denne sesongen. Inn går en unggutt fra Skiptvet, Martin Thon. Også norgesmester Timo André Bakken er i lagets rekker.

Dermed er alt duket for skisesongen 2015/2016 for Bragvin Andresen. I fjor ble skuldersmertene så intense at han måtte kvele dem med opera, men han krysser fingrene for mer hell i år.

– Denne sesongen skal jeg bare synge opera av seiersgrunner, ler han.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Oppfordrer til Donald-klikk

    Flere Østfold-politikere oppfordrer folk om å stemme på Fredrikstad som en by som får en egen Donald-historie. Kampen står mellom Fjærdrikstad, Hahahamar, Trandheim og Stavander. Fredrikstad ligger 700 stemmer bak Hamar søndag kveld, 3,5 time før avstemningen stenger.

    Laster Twitter-innhold
  • Spellemann til Cashmere Cat

    Cashmere Cat fra Halden får spellemannspris for beste popsolist for albumet «9» under utdelingen i konserthuset i kveld. Det melder nettsiden til Spellemansprisen.