NRK Meny
Normal

Vil vinne tilbake tittelen som verdens beste

En skulderskade ødela hele fjorårssesongen for Ragnar Bragvin Andresen. Nå vil han gjenerobre tittelen "verdens beste rulleskiløper."

Ragnar Bragvin Andresen vil ta rulleskitronen tilbake

Ragnar Bragvin Andresen er bedre på rulleski enn på ski, om har sommerens verdensmesterskap som mål for sesongen.

Foto: Mathias Lunde Kristoffersen / NRK

Greåker-gutten Ragnar Bragvin Andresen har markert seg som en av verdens beste rulleskiløpere de siste årene, og ble verdensmester tilbake i 2011. Men fjorårssesongen ble ingen suksess for skiløperen som er bedre på asfalt enn på snø.

Et fall under Oslo skishow endte med en skulder ute av ledd. Dermed mistet han muligheten til å bli verdensmester, i tillegg til flere tusen kroner i mulige premiepenger.

– I år skal jeg dominere de rennene jeg ikke fikk gått i fjor. Hovedmålet er verdensmesterskapet i Val di Fiemme, der har jeg planer om å ta tilbake gulltittelen fra 2011, sier en offensiv Bragvin Andresen.

Seiersopera

Han møter nrk.no på samling med privatlaget team Jobzone - på hjemmebane på Greåker. Bragvin Andresen er teamsjef, og er fornøyd med laget han presenterte forrige uke.

Team Jobzone går rulleski i Sarpsborg.

Team Jobzone på treningssamling i Sarpsborg, sammen med noen unge talenter fra Trøsken IL.

Foto: Mathias Lunde Kristoffersen / NRk

– Det er et enormt sterkt lag i år. Det er godt å få det på plass, for det har vært mye arbeid den siste tiden, forteller han.

Fredrikstad-gutt og Trøsken-løper Markus Johansen Westgaard går dessverre ut av laget før denne sesongen. Inn går en unggutt fra Skiptvet, Martin Thon. Også norgesmester Timo André Bakken er i lagets rekker.

Dermed er alt duket for skisesongen 2015/2016 for Bragvin Andresen. I fjor ble skuldersmertene så intense at han måtte kvele dem med opera, men han krysser fingrene for mer hell i år.

– Denne sesongen skal jeg bare synge opera av seiersgrunner, ler han.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Onsøy vant Golf NM

    Kvinnelaget til Onsøy Golfklubb vant NM i Golf 1. divisjon. NM ble arrangert på Onsøy Golfbane i helgen. På laget var Jannicke Flesland, Amalie Valle og Ning Kheawsalab. Det er Fredriksstad Blad som skriver dette. Men det er ikke sikkert at klubben har nok spillere til å delta i eliteserien.

  • Politiet hentet hund i varm bil

    Politiet måtte ta en hund ut av en varm bil i Moss i kveld. Hunden var i god form, men politiet får ikke kontakt med eieren. Nå er hunden overlatt til SOS Veghjelp.