NRK Meny
Normal

Vil utrede tunnel under Glomma

Politikerne i Sarpsborg vil ha utredet om trafikken over Glomma ved Sarpsfossen like godt kan gå i tunnel under elven.

Sarpsbroen

Det trengs både ny vei- og jernbaneforbindelse over Glomma ved Sarpsfossen.

Foto: Anne Ognedal / NRK

Plan og økonomiutvalget i Sarpsborg kommune behandlet i dag spørsmålet om ny veiforbindelse over Glomma ved Sarpsfossen.

Etter forslag fra arbeiderpartirepresentanten Svein Larsen gikk et enstemmig utvalg inn for å be om at tunnel som en løsning blir utredet parallelt med broforbindelse.

Usikre på jernbanen

Svein Larsen

Svein Larsen fikk hele plan og økonomiutvalget i Sarpsborg kommune på at tunnel også må utredes.

Foto: Anne Ognedal

– Når vi nå skal utrede dette er jeg opptatt av at vi skal se på alle muligheter. Ikke minst er jeg opptatt av at vi også ser på muligheten til å komme over elven uavhengig av jernbanen, for vi er veldig usikre på når jernbanen kommer til å passere her, sier Larsen etter møtet i plan- og økonomiutvalget.

Larsen understreker at hovedmålet er å komme over i en fornuftig samhandling med jernbanen, men ønsker likevel at alternativer skal utredes.

Er nevnt tidligere

Tunnel har vært fremme som et alternativ tidligere, men da har det vært skissert en løsning med tunnelåpninger ved Dondern på Hafslund (nær meieriet) på østsiden av elven og et sted rundt sykehuskrysset/ Fritznerbakken på vestsiden av byen.

– Det har vi i Arbeiderpartiet i utgangspunktet sett som lite hensiktsmessig, for det vil gi et veldig rart trafikkmønster i byen vår. Da vi alle som kommer fra Hafslundsøy og Varteig måtte kjøre i motsatt retning av det de egentlig skal for så å kjøre ned i en tunnel og så kjøre inn til byen fra andre siden. Det vil bli en veldig rar trafikkavvikling, sier Larsen.


SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Setter opp fartsgrensen på E6

    Fra mandag kan man igjen kjøre i 110 km/t på E6 mellom Korsegården i Ås og Moss, skriver Moss Avis. Gjennom vinteren har strekningen hatt fartsgrense på 100 km/t.

  • Fire av fem bedrifter med mangler

    Fire av fem bedrifter i Østfold og Akershus som ble kontrollert av arbeidstilsynet i februar og mars, hadde feil og mangler på produksjonsutstyr. Slike mangler kan føre til alvorlige skader, mener tilsynet.