NRK Meny
Normal

– Vi har hovedfokus på å få alle i form

Trener Brian Deane ønsker å unngå slitasje og skader når Sarpsborg 08 møter Tromsø i morgen.

Sarpsborg-trener Brian Deane mener det er viktig å unngå skader mot Tromsø i morgen.

Sarpsborg 08 på La Manga

Sarpsborg 08 har fokus på å forberede seg til kampene under treningene på La Manga

Foto: Sebastian Nordli/NRK

Sarpsborg 08 er denne uken på treningsleir på La Manga i Spania. Allerede torsdag ettermiddag møter laget Tromsø, som rykket ned fra eliteserien forrige sesong.

Hovedtrener Brian Deane i Sarpsborg 08 erkjenner at han vil slå nordlendingene, men han mener det viktigste er å få spillerne i form.

– Jeg vil vinne hver kamp, men hovedfokuset på denne tiden av året er å få alle i form, og forberede oss på sesongen. Det viktigste for oss er prestasjonene og å komme oss gjennom kampen uten skader, sier han til NRK.no etter lagets første trening i Spania.

Drar ned tempoet på treningene

Sarpingene skal spille to kamper under oppholdet i Spania, mot Tromsø og Sandnes Ulf, og med 23 spillere i La Manga-troppen kommer mange spillere til å få sjansen.

– Vi vil prøve å rotere så mye som mulig, jeg tror det er veldig viktig. Vi har for eksempel ikke så mange spillere som kan spille på kantene, men vi kan ikke la dem spille 90 minutter i begge kampene. Vi må prøve å flytte noen spillere rundt, så vi ikke får en situasjon hvor spillerne blir utslitt, sier Deane.

Engelskmannen sier at nivået på treningene i Spania ikke vil være like intense som i starten av oppkjøringsperioden.

– Vi har to kamper her nede, så vi drar tempoet på treningene ned og baserer treningene rundt kampene.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Sarpsborg 08 på La Manga

Kjetil Berge trengte behandling fra fysioterapeuten etter dagens trening på La Manga - en situasjon trener Brian Deane helst ønsker å unngå.

Foto: Sebastian Nordli/NRK

– Ingen planer om å være i gjørma

Men kaptein Ole Heieren Hansen tror ikke at rolige treninger i Spania har mye å si på formen til spillerne. Den tyngste jobben er allerede gjort.

– Den første halvannen måneden har vært fantastisk bra. Vi har hatt god kvalitet på alt vi har gjort, så det lover bra, sier kapteinen.

Han forteller videre at spillerne ønsker å ta nye steg fra forrige sesong, da klubben måtte kjempe hardt for å sikre plassen i eliteserien.

– Jeg er sikker på at vi har et godt nok lag til å bite fra oss. Vi har ingen planer om å være nede i gjørma i år også.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Ny smuglertrend mener tollerne

    Sju polakker ble stoppet på grensa ved Svinesund med kort tids mellomrom i helgen, alle med for mye alkohol i bilene. Sjåførene ble pågrepet og varene inndratt. Kontorsjef i Tollregion Øst-Norge, Wenche Fredriksen sier dette er en ny trend å smugle på. -Stadig oftere blir smuglervarene fordelt på flere biler slik at mengden i hver bil blir mindre. – Til sammen beslagla vi over 1200 liter alkohol i disse bilene, men i hver bil var det ca. 200 liter. – Smuglerne tenker kanskje det er enklere å slippe unna kontroller på denne måten sier Fredriksen.

  • Forsøkte smugle valper

    5 hundevalper av typen Mops ble i helgen forsøkt smuglet over grensen på Svinesund. Tollvesenet kom over valpene da en ungarskregistrert bil ble stoppet i en rutinekontroll. Dette var valper som skulle selges i Norge sier Wenche Fredriksen, kontorsjef i Tollregion Øst-Norge. Valpene ble levert til Mattilsynet.