Uavgjort på Sarpsborg stadion

Rosenborg hadde presset, men Sarpsborg tok ledelsen to ganger. Og så utlignet trønderne.

Sarpsborg 08 Rosenborg

Jonas Lindberg setter inn Sarpsborg 08s ledermål etter 14 minutter.

Ett poeng til begge lag, ble resultatet til slutt.

Rosenborg sto høyt fra start, og etablerte tidlig kontroll. De ti første minuttene blir Sarpsborg-spillerne løpe mye mellom et RBK som visste å holde ballen i laget, men samtidig ikke skapte store sjanser.

Men så begynte det å skje feil i Rosenborgs bakre firer. Det toppet seg etter 14 minutter, da et langt innkast blir dårlig klarert i RBK-boksen. Eyjólfssons heading ut ble snappet opp av Jonas Lindberg, som dempet ballen med brystet og satte inn sitt tredje mål for sesongen.

RBK fortsatte presset mot hjemmelaget etter målet mot, og begynte selv å nærme seg en utligning etter flere farlige innlegg fra kantene. Og sekunder før pause dundret Tore Reginiussen inn utligningen forbi et utspilt Sarpsborg-forsvar, etter møljespill foran mål.

Kontret inn ny ledelse

Rosenborg startet også andre omgang med høyt press, men det førte ikke til annet enn to kjappe gule kort til Sarpsborg 08. Og en rekke hjørnespark.

Christian Gytkjær

Christian Gytkjær utlignet til 2-2 snaut ti minutter før slutt.

Men etter 67 minutter kontret Sarpsborg med mange spillere. Lindberg spilte Matti Lund Nielsen gjennom, som slo videre til en frispilt Jon Helge Tveita i midten. Han satte ballen enkelt i mål.

Gytkjærs nummer 19

Sarpsborg var et strå hvassere etter å ha tatt ledelsen igjen, og jobbet seg til flere målsjanser. Men Rosenborg ga seg ikke. I det 81. minutt fikk Mike Jensen lagt inn, og Christian Gytkjær vant hodeduellen foran mål: 2-2.

Presset mot Sarpsborg-målet ble kraftig mot slutten av kampen, men hjemmelaget red stormen av.

Med den fjerde siste serierunden delvis unnagjort, er Sarpsborg kanskje et lite steg nærmere bronseplass i serien og dermed kvalifisering til Europaligaen. Rosenborg har allerede i flere serierunder vært de facto seriemester.