NRK Meny
Normal

Vil ha økt satsing på Rygge

– Dropp utbyggingen av en tredje rullebane på Gardermoen, og utnytt heller den kapasiteten som allerede finnes.

Siv Jacobsen

Arbeiderpartipolitiker Siv Jacobsen mener at kapasiteten ved mindre flyplasser bør økes, fremfor å bygge en tredje rullebane ved Gardermoen.

Foto: Espen Torgersen / NRK

Det sier leder for Arbeiderpartiets bystyregruppe i Moss, Siv Jacobsen, til Dagsavisen Moss Dagblad.

Hun mener det nå er viktig at østfoldpolitikerne er tidlig på ballen nå som fagfolk og andre kan komme med uttalelser og anbefalinger inn mot nasjonal Transportplan. Transportplanen skal vedtas av Stortinget om tre år.

– Sentrale politikere må slutte å late som om Rygge og Torp ikke eksisterer. De må slutte å behandle Rygge og Torp som et hår i suppa, men heller se på disse flyplassene som en del av løsningen på samferdselsproblematikken vi står overfor, sier hun til avisen.

– Etterspørselen rår

63 prosent av dem som benytter Moss lufthavn Rygge kommer fra Oslo-området. Administrerende direktør ved Rygge Sivile Lufthavn, Pål Tandberg, mener flyplassen i Østfold har kapasitet til å mangedoble dagens passasjertall. Men han er ikke sikker på at Jacobsens forslag er rett vei å gå.

– Det er en god tanke. Men det er ikke flyplasseierne som bestemmer hvor trafikken skal gå fra. Vi kan ikke tvinge passasjerer eller flyselskaper til å velge Rygge eller Torp framfor Gardermoen. Det er etterspørselen som rår, sier han til Dagsavisen Moss Dagblad.

En tredje rullebane på Gardermoen er planlagt å stå klar i 2030.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Tatt i 114 km/t i 80-sone

    Politiet har hatt trafikkontroll med fokus på hastighet i Eidsberg i dag. På fem timer skrev de ut 21 forenklede forelegg. Høyeste målte hastighet var 114 km/t i en 80-sone.

  • Se nyhetene fra Østfold

    Programleder: Renée Nilsen