NRK Meny
Normal

Vil bedre miljøet i Haldenvassdrag

Inntil 4 millioner kroner kan gå til miljøforbedringer i Haldenvassdraget, ifølge regjeringens forslag til statsbudsjett.

Haldenvassdraget

Haldenvassdraget er ett av tre prioriterte vassdrag som får støtte til miljøforbedringer på neste års statsbudsjett.

Foto: Rune Fredriksen / NRK

Regjeringen foreslår å bruke inntil 4 millioner kroner på miljøforbedringer i Haldenvassdraget.

Vassdraget blir blir nå ett av tre prioriterte vassdrag som samlet får åtte millioner kroner til miljøforbedringer på neste års statsbudsjett. Fra før er Morsa og Jærvassdragene prioritert i dette arbeidet.

LES OGSÅ:

Vassdraget gror ned

Forskjellig typer forurensning, blant annet fra landbruket, gjør at miljøtilstanden i øvre del av Haldenvassdraget er for dårlig.

Det er hovedsakelig tilgroing som er problemet i vassdraget, og tilførselen av næringsstoffer i vassdraget må ned hvis miljømålene som er satt skal nås.

– Dette er et mye brukt turområde som har et rikt fugle- og dyreliv. Langs Haldenvassdraget finner vi arter som toppdykker, knoppsvane og salamander. Det er flott at vi nå tar vare på dette viktige turområdet og levestedet for mange arter, sier miljø- og utviklingsminister Erik Solheim.

Haldenvassdraget kan nå få inntil fire millioner kroner av den samlede potten for å bekjempe dette problemet.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Elyounoussi med målgivende

    Mohamed Elyounoussi fra Sarpsborg hadde en målgivende pasning da Norge utlignet til 1-1 i treningskampen mot Australia fredag kveld. Det var Ola Kamara som satte ballen i mål bak Mathew Ryan.

  • Se 18.50-nyhetene