NRK Meny
Normal

Vil bedre miljøet i Haldenvassdrag

Inntil 4 millioner kroner kan gå til miljøforbedringer i Haldenvassdraget, ifølge regjeringens forslag til statsbudsjett.

Haldenvassdraget

Haldenvassdraget er ett av tre prioriterte vassdrag som får støtte til miljøforbedringer på neste års statsbudsjett.

Foto: Rune Fredriksen / NRK

Regjeringen foreslår å bruke inntil 4 millioner kroner på miljøforbedringer i Haldenvassdraget.

Vassdraget blir blir nå ett av tre prioriterte vassdrag som samlet får åtte millioner kroner til miljøforbedringer på neste års statsbudsjett. Fra før er Morsa og Jærvassdragene prioritert i dette arbeidet.

LES OGSÅ:

Vassdraget gror ned

Forskjellig typer forurensning, blant annet fra landbruket, gjør at miljøtilstanden i øvre del av Haldenvassdraget er for dårlig.

Det er hovedsakelig tilgroing som er problemet i vassdraget, og tilførselen av næringsstoffer i vassdraget må ned hvis miljømålene som er satt skal nås.

– Dette er et mye brukt turområde som har et rikt fugle- og dyreliv. Langs Haldenvassdraget finner vi arter som toppdykker, knoppsvane og salamander. Det er flott at vi nå tar vare på dette viktige turområdet og levestedet for mange arter, sier miljø- og utviklingsminister Erik Solheim.

Haldenvassdraget kan nå få inntil fire millioner kroner av den samlede potten for å bekjempe dette problemet.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Heintz forlenger med Sarpsborg

    Unggutten Tobias Heintz har skrevet under på en fireårskontrakt med Sarpsborg 08. Det skriver klubben i en pressemelding. Den nye avtalen varer til sommeren 2021.

    Tobias Heintz
    Foto: Sebastian Nordli/NRK
  • Sier ikke nei til Viken

    Kristelig Folkepartis fylkespolitikere fra Buskerud, Østfold og Akershus avviser at partiet vil reversere Viken. På Stortinget har Ap foreslått å skrote kjempefylket, og det har vært stor spenning om KrF vil sikre flertall for forslaget. Men ifølge Olav Moe i Østfold KrF vil de ikke være med på å reversere Viken.