NRK Meny
Normal

Ordførerene krangler om E18-penger

Regjeringen foreslår 380 millioner kroner til E18 for å fullføre utbyggingen i Indre Østfold. Nå er ordførerne uenige om E18 får nok penger eller ikke.

E18 ved Askim

– Å bygge en europavei med en tofeltsløsning er lite fremtidsrettet, mener Marker-ordfører Stein Erik Lauvås (Ap).

Foto: Morten Strøm / NRK

Regjeringen foreslår å bevilge 380 millioner kroner til å fullføre utbyggingen av E18 i Indre Østfold.

I forslaget legger regjeringen opp til at deler av strekningen skal bygges som tofelts-vei uten forbikjøringsfelt.

– Å bygge en europavei med en tofeltsløsning er lite fremtidsrettet, mener Marker-ordfører Stein Erik Lauvås (Ap).

Han mener at det er meningsløst å ikke ta høyde for at trafikken vil komme til å øke de neste tiårene.

– Må være fornøyd

– Når maskinene først er der så vil ikke kostnadene bli så store at det ikke lønner seg. Det gjelder tross alt en fremtidsvei mot Sverige, Baltikum og Russland. Et marked ifølge prognosene vil åpner seg mer og mer

Avtroppende ordfører i Eidsberg, Knut Hærland (Sp), er ikke enig med ordførerkollegaen. Han mener også at de får være glade for det de får.

– De som maser mer om firefelts-vei, de mener jeg har bomma litt i forhold til hva som er mulig å få til. Det er heller ikke trafikkgrunnlag for firefelts-vei på deler av strekningen, sier Hærland.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Søkere trekker seg fra Tomb

    Tomb videregående skole i Råde må permittere ansatte, skriver Fredriksstad Blad. Flere av dem som har søkt plass ved skolen, har trukket seg og det blir færre elever enn skolen hadde lagt opp til. Tomb videregående skole hadde budsjettert med å ta inn 300 elever i år, nå ser det ut til å bli rundt 260.

  • Råkjøring i Ørje sentrum

    To bilister kjørte i 75 kilometer i timen i 50-sona i Ørje sentrum da politiet hadde trafikkkontroll der i dag. I tillegg fikk sju forenklede forelegg. Det vil trolig bli holdt flere kontroller her i fremtiden, melder politiet.