NRK Meny
Normal

Statens vegvesen fikk protest i julegave

Barn og voksne krever egen gang- og sykkelsti langs E18 i Hærland.

statens vegvesen fikk overrakt 377 underskrifter

Her får Roar Midtbø Jensen i Statens vegvesen overrakt 337 underskrifter torsdag kveld.

Foto: Anne Ognedal / NRK

Voksne og barn i Eidsberg protesterer på planene om å lage en enklere og billigere gang- og sykkelsti langs E18 i Hærland.

Gabrielle Bjørnstad Northern og Dax Bjørnstad Northern

Dax Bjørnstad Northern og Gabrielle Bjørnstad Northern var blant dem som var møtt opp for å overrekke underskriftene.

Foto: Anne Ognedal / NRK

– Jeg tør ikke å sykle der. Jeg har blitt skviset av den veien en gang av en trailer som ikke hadde plass. Løsningen med å sette en stripe litt inn i veien fungerer ikke, sier Gabrielle Bjørnstad Northern.

Når E18 legges om til sommeren er planen at kantlinjene på veien skal trekkes nærmere midten, slik at det blir det plass til sykkelfelt på veiskuldrene.

Fikk 377 underskrifter

Onsdag kveld fikk avdelingsdirektør i Statens vegvesen, Roar Midtbø Jensen, overrakt 377 underskrifter fra barn og voksne som syns det er en dårlig løsning.

Underskriftene var pyntet med et rødt sløyfebånd.

– Dette er julegaven til Statens vegvesen, forklarer varaordfører Maren Hersleth Holsen.

Roar Midtbø Jensen i Statens vegvesen sier det er et spørsmål om penger.

– Vi må gjøre det minste tiltaket med å utvide veiskulderen. Det vil hjelpe for dem som sykler langs veien i dag, men det er ikke noe godt tilbud til barn som skal til og fra skole, sier Midtbø Jensen.

– Vi ønsker oss en gang- og sykkelvei på lang sikt, men det er det å få pengene på plass og få de inn i prioriteringene våre som er utfordringen.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Stjernen under mot serielederen

    Storhamar leder 2-0 over Stjernen i eliteseriekampen i ishockey. Det første målet kom midtveis i den første perioden, mens 2-0-scoringen kom tidlig i den andre perioden.

  • Antonsen skal operere hjernesvulst

    Artisten Marianne Antonsen har fått påvist en hjernesvulst og skal opereres like over nyttår. Ifølge Se og Hør fikk hun sjokkbeskjeden fra legen to dager før hun giftet seg i sommer. – Jeg kjemper nå mitt livs kamp, sier hun til bladet.