NRK Meny
Normal

Tidligere Lionel-trener dopingdømt

Fem travtrenere er ilagt et års utelukkelse fra alle travbaner i Frankrike etter én positiv dopingprøve hver for stoffet kobolt.

Gøran Antonsen, Lionel og Fabrice Souloy.

Lionels eier Gøran Antonsen, Lionel og den nå dopingdømte treneren Fabrice Souloy. Antonsen og Lionel har byttet treningsmiljø etter at anklagene mot Souloy ble kjent i september.

Foto: Eirik Stenhaug, Eirik Stenhaug / Equus / NTB scanpix

De fem må også betale en bot på rundt 130.000 kroner hver, skriver nettstedet TGN.

Den desidert meste kjente er Fabrice Souloy. Han avventer også dom for flere positive prøver for samme stoff under løp i Norge og Sverige tidligere i år.

En av disse stammet fra storstjernen og norske Lionel fra Slitu i Østfold. Han har etter skandalen byttet treningsmiljø og var meget god i sine to første løp i ny regi.

Trolig vil strafferammen for forholdene i Norden ligge høyere enn den nå rettskraftige dommen i Frankrike. Derfor kan Souloy innstille seg på lang tid i de suspendertes rekker.

Han er Europas mestvinnende travtrener de ti-tolv siste årene.

NRK møtte Lionels eier Gøran Antonsen etter avsløringen i september:

Lionel fra Mysen, og flere andre topphester i travsporten, hadde alt for høye kobolt-verdier etter Oslo Grand Prix. Nå preger sjokk og sinne Lionels eier Gøran Antonsen og andre i miljøet.

(NTB)

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Sparta henter svenske

    Den svenske ishockeyspilleren Ludwig Karlsson (26) er klar for spill i Sparta resten av sesongen, melder Sarpsborg Arbeiderblad. 26-åringen er blitt fristilt fra sin engelske klubb Milton Keynes Lightning. Karlsson er forward og har scoret to mål og stått bak 6 assist på 23 kamper denne sesongen.

  • Veien åpnet etter kjedekollisjon

    Politiet opplyser at riksvei 109 er åpnet etter en kjedekollisjon torsdag ettermiddag. Fire biler kjørte inn i hverandre og politiet mistenker at føreren av den bakerste bilen var påvirket av rusmidler. Føreren anmeldes.