NRK Meny
Normal

Tidligere Lionel-trener dopingdømt

Fem travtrenere er ilagt et års utelukkelse fra alle travbaner i Frankrike etter én positiv dopingprøve hver for stoffet kobolt.

Gøran Antonsen, Lionel og Fabrice Souloy.

Lionels eier Gøran Antonsen, Lionel og den nå dopingdømte treneren Fabrice Souloy. Antonsen og Lionel har byttet treningsmiljø etter at anklagene mot Souloy ble kjent i september.

Foto: Eirik Stenhaug, Eirik Stenhaug / Equus / NTB scanpix

De fem må også betale en bot på rundt 130.000 kroner hver, skriver nettstedet TGN.

Den desidert meste kjente er Fabrice Souloy. Han avventer også dom for flere positive prøver for samme stoff under løp i Norge og Sverige tidligere i år.

En av disse stammet fra storstjernen og norske Lionel fra Slitu i Østfold. Han har etter skandalen byttet treningsmiljø og var meget god i sine to første løp i ny regi.

Trolig vil strafferammen for forholdene i Norden ligge høyere enn den nå rettskraftige dommen i Frankrike. Derfor kan Souloy innstille seg på lang tid i de suspendertes rekker.

Han er Europas mestvinnende travtrener de ti-tolv siste årene.

NRK møtte Lionels eier Gøran Antonsen etter avsløringen i september:

Lionel fra Mysen, og flere andre topphester i travsporten, hadde alt for høye kobolt-verdier etter Oslo Grand Prix. Nå preger sjokk og sinne Lionels eier Gøran Antonsen og andre i miljøet.

(NTB)

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Slevik vant Europacupen

    Sleviks innebandyherrerer vant i kveld Europacupen. De slo det latviske laget Valmiera 8-5. Ryan Halldén ble kåret til Sleviks beste spiller i finalen. Slevik vant samme turnering for noen år siden. Det skriver f-b.no.

  • Etterlyser stjålet bil

    En bil ble stjålet fra et verksted i Skiptvet natt til i dag. Den stjålne bilen er en Mercedes E270, med kjennetegn CE97318. Noen nøkler til andre biler ble også tatt.