NRK Meny
Normal

Tidligere Lionel-trener dopingdømt

Fem travtrenere er ilagt et års utelukkelse fra alle travbaner i Frankrike etter én positiv dopingprøve hver for stoffet kobolt.

Gøran Antonsen, Lionel og Fabrice Souloy.

Lionels eier Gøran Antonsen, Lionel og den nå dopingdømte treneren Fabrice Souloy. Antonsen og Lionel har byttet treningsmiljø etter at anklagene mot Souloy ble kjent i september.

Foto: Eirik Stenhaug, Eirik Stenhaug / Equus / NTB scanpix

De fem må også betale en bot på rundt 130.000 kroner hver, skriver nettstedet TGN.

Den desidert meste kjente er Fabrice Souloy. Han avventer også dom for flere positive prøver for samme stoff under løp i Norge og Sverige tidligere i år.

En av disse stammet fra storstjernen og norske Lionel fra Slitu i Østfold. Han har etter skandalen byttet treningsmiljø og var meget god i sine to første løp i ny regi.

Trolig vil strafferammen for forholdene i Norden ligge høyere enn den nå rettskraftige dommen i Frankrike. Derfor kan Souloy innstille seg på lang tid i de suspendertes rekker.

Han er Europas mestvinnende travtrener de ti-tolv siste årene.

NRK møtte Lionels eier Gøran Antonsen etter avsløringen i september:

Lionel fra Mysen, og flere andre topphester i travsporten, hadde alt for høye kobolt-verdier etter Oslo Grand Prix. Nå preger sjokk og sinne Lionels eier Gøran Antonsen og andre i miljøet.

(NTB)

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Mistet førerkortet

    En bilfører fikk førerkortet beslaglagt da han kjørte i 115 km/t i 70-sonen på E6 ved Eidet i Sarpsborg i formiddag. På grunn av veiarbeid er hastigheten på stedet redusert til 70 km/t i sørgående løp rett før tunnelen.

  • Stoppet promillekjører

    Etter tips fra en annen bilist om vinglete kjøring på E6, ble en mann i 40 årene stoppet av politiet ved Solli i Sarpsborg i formiddag. En blåsetest viste at føreren hadde 1.7 promille. Det førte til førerkortbeslag og anmeldelse.