NRK Meny
Normal

Dopingdømt travtrener fikk redusert dom

Travtreneren Fabrice Souloy har fått redusert utestengelsen fra travsporten med fem år. Det Norske Travselskaps Appellkomité valgte likevel ikke å tro på franskmannens forklaringer.

Dopinghørin i travsporten

UTESTENGT: Travtrener Fabrice Souloy.

Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

Franskmannen ble i utgangspunktet dømt til 15 års utestengelse og en bot på 500 000 kroner etter at det ble funnet ulovlige verdier av kobolt i flere av trenerens hester etter et løp på Bjerke Travbane 12. juni 2016.

Dette gjaldt hestene Your Highness, Un Mec d’Heripre, Lionel og Timone Ek.

Fabrice Souloy er en av Europas ledende travtrenere og nyheten om de positive testene kom som et sjokk i travmiljøet da de ble kjent i fjor.

Travtreneren anket dommen og under ankehøringen sammenlignet han saken sin med Therese Johaugs dopingdom.

– Betydelig fare

Det Norske Travselskaps Appellkomité har nå ferdigbehandlet anken.

I en uttalelse sier leder i DNTs avdeling for hestevelferd, Anne V. Wangen, at Appellkomiteen ikke festet lit til franskmannens forklaring.

– Vi mener det er bevist at det må ha blitt tilført store doser koboltsalter direkte i blodbanen. Slik behandling medfører betydelig fare og ubehag for hestene under og umiddelbart etter behandlingen, sier hun i en pressemelding.

– Til tross for at kobolt er et mikromineral som finnes i svært små konsentrasjoner i jord, planter og levende organismer, er det også et giftig tungmetall som gitt i store doser over tid gir alvorlige skader på indre organer hos mennesker og dyr.

– Tar dette til etterretning

Generalsekretær i DNT, Svein Morten Buer, uttaler følgende om avgjørelsen:

– De har behandlet alle innsigelser Fabrice Souloy hadde til anmeldelsen og Domskomitéens vurderinger. De har likevel funnet det bevist at han har begått et forsettlig regelbrudd på Dopingreglementet. DNT registrerer at domskomiteens avgjørelse om 15 års utelukkelse er redusert til 10 år. DNT tar dette til etterretning, kommenterer han.

Siste nytt

 • Singh klar for Sarpsborg

  Den tidligere VIF-profilen Harmeet Singh er tilbake i norsk fotball. Midtbanespilleren signerte i dag en 1,5-årskontrakt med Sarpsborg.

  – Sarpsborg 08 har et lag der alle gir alt for hverandre. Et tøft og robust lag, sier Singh til sarpsborg08.no.

  Harmeet Singh
  Foto: Sarpsborg 08
 • Birkeland går stafetten

  Lars Helge Birkeland går inn på stafettlaget, sammen med brødrene Bø og Emil Hegle Svendsen. Det betyr at Erlend Bjøntegaard er vraket, til tross for at Bjøntegaard blant annet havnet på en kanonsterk femteplass på 10km sprint tidligere i OL.

  Vinter-OL. Olympiske leker i Pyeongchang 2018. Skiskyting menn.
  Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
 • Positiv b-prøve for Krusjelnitskij

  Aleksandr Krusjelnitskijs b-prøve viser spor av meldonium. Det bekrefter Russlands olympiske komite i en pressemelding. Krusjelnitskij spilte for OURs lag i mixed curling, som tok bronse.

  Hvis laget nå diskvalifiseres, blir det norsk bronse.

  Aleksandr Krusjelnitskij
  Foto: CATHAL MCNAUGHTON / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal
OL-magasin
Mester mot legende i vintersport
Mester mot legende i vintersport