Dopingdømt travtrener fikk redusert dom

Travtreneren Fabrice Souloy har fått redusert utestengelsen fra travsporten med fem år. Det Norske Travselskaps Appellkomité valgte likevel ikke å tro på franskmannens forklaringer.

Dopinghørin i travsporten

UTESTENGT: Travtrener Fabrice Souloy.

Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

Franskmannen ble i utgangspunktet dømt til 15 års utestengelse og en bot på 500 000 kroner etter at det ble funnet ulovlige verdier av kobolt i flere av trenerens hester etter et løp på Bjerke Travbane 12. juni 2016.

Dette gjaldt hestene Your Highness, Un Mec d’Heripre, Lionel og Timone Ek.

Fabrice Souloy er en av Europas ledende travtrenere og nyheten om de positive testene kom som et sjokk i travmiljøet da de ble kjent i fjor.

Travtreneren anket dommen og under ankehøringen sammenlignet han saken sin med Therese Johaugs dopingdom.

– Betydelig fare

Det Norske Travselskaps Appellkomité har nå ferdigbehandlet anken.

I en uttalelse sier leder i DNTs avdeling for hestevelferd, Anne V. Wangen, at Appellkomiteen ikke festet lit til franskmannens forklaring.

– Vi mener det er bevist at det må ha blitt tilført store doser koboltsalter direkte i blodbanen. Slik behandling medfører betydelig fare og ubehag for hestene under og umiddelbart etter behandlingen, sier hun i en pressemelding.

– Til tross for at kobolt er et mikromineral som finnes i svært små konsentrasjoner i jord, planter og levende organismer, er det også et giftig tungmetall som gitt i store doser over tid gir alvorlige skader på indre organer hos mennesker og dyr.

– Tar dette til etterretning

Generalsekretær i DNT, Svein Morten Buer, uttaler følgende om avgjørelsen:

– De har behandlet alle innsigelser Fabrice Souloy hadde til anmeldelsen og Domskomitéens vurderinger. De har likevel funnet det bevist at han har begått et forsettlig regelbrudd på Dopingreglementet. DNT registrerer at domskomiteens avgjørelse om 15 års utelukkelse er redusert til 10 år. DNT tar dette til etterretning, kommenterer han.

Siste nytt

 • Dyrhaug kan gå på Beitostølen

  På grunn av skader i både skulder og legg, hadde Niklas Dyrhaug bestemt seg for å droppe både nasjonal åpning på Beitostølen og verdenscupåpninga i Ruka. Etter en test på Beitostølen i dag, kan planenen bli endret.

  – Han forbereder seg som om han skal gå skirenn i helga, så tar vi ei vurdering inn mot fredagens 15-kilometer, sier landslagstrener Eirik Myhr Nosum til NRK.

  Niklas Dyrhaug
  Foto: Anders Skjerdingstad / NRK
 • Costa kan miste Barcelona-kampen

  Atlético Madrid-spissen Diego Costa er satt på sidelinjen med en fotskade. Han risikerer å gå glipp av toppkampen mot Barcelona om halvannen uke. Også kaptein Diego Godin står i fare for å miste kampen grunnet en lårskade.

  Diego Godin og Diego Costa
  Foto: Javier Soriano / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal
VM sjakk: Parti 4: Magnus Carlsen - Fabiano Caruana
VM sjakk: Parti 4
VM sjakk: Parti 4 Magnus Carlsen - Fabiano Caruana
VM sjakk: Parti 4: Magnus Carlsen - Fabiano Caruana
Pressekonferanse - sjakk-VM