NRK Meny
Normal

Dopingdømt travtrener fikk redusert dom

Travtreneren Fabrice Souloy har fått redusert utestengelsen fra travsporten med fem år. Det Norske Travselskaps Appellkomité valgte likevel ikke å tro på franskmannens forklaringer.

Dopinghørin i travsporten

UTESTENGT: Travtrener Fabrice Souloy.

Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

Franskmannen ble i utgangspunktet dømt til 15 års utestengelse og en bot på 500 000 kroner etter at det ble funnet ulovlige verdier av kobolt i flere av trenerens hester etter et løp på Bjerke Travbane 12. juni 2016.

Dette gjaldt hestene Your Highness, Un Mec d’Heripre, Lionel og Timone Ek.

Fabrice Souloy er en av Europas ledende travtrenere og nyheten om de positive testene kom som et sjokk i travmiljøet da de ble kjent i fjor.

Travtreneren anket dommen og under ankehøringen sammenlignet han saken sin med Therese Johaugs dopingdom.

– Betydelig fare

Det Norske Travselskaps Appellkomité har nå ferdigbehandlet anken.

I en uttalelse sier leder i DNTs avdeling for hestevelferd, Anne V. Wangen, at Appellkomiteen ikke festet lit til franskmannens forklaring.

– Vi mener det er bevist at det må ha blitt tilført store doser koboltsalter direkte i blodbanen. Slik behandling medfører betydelig fare og ubehag for hestene under og umiddelbart etter behandlingen, sier hun i en pressemelding.

– Til tross for at kobolt er et mikromineral som finnes i svært små konsentrasjoner i jord, planter og levende organismer, er det også et giftig tungmetall som gitt i store doser over tid gir alvorlige skader på indre organer hos mennesker og dyr.

– Tar dette til etterretning

Generalsekretær i DNT, Svein Morten Buer, uttaler følgende om avgjørelsen:

– De har behandlet alle innsigelser Fabrice Souloy hadde til anmeldelsen og Domskomitéens vurderinger. De har likevel funnet det bevist at han har begått et forsettlig regelbrudd på Dopingreglementet. DNT registrerer at domskomiteens avgjørelse om 15 års utelukkelse er redusert til 10 år. DNT tar dette til etterretning, kommenterer han.

Siste nytt

 • Alle tre topplaga tapte

  Både Aalesund, Viking og Sandnes Ulf tapte i dagens runde i 1. divisjon. Resultat: Aalesund - HamKam 1-2, Jerv - Viking 3-2, Mjøndalen - Sandnes Ulf 1-0, Sogndal - Strømmen 5-1, Florø - Levanger 0-2, Notodden - Åsane 0-0, Tromsdalen - Nest Sotra 3-1.

  Eliteserien fotball 2018: Viking - Ålesund.
  Foto: Carina Johansen / NTB scanpix
 • Selvmål reddet Haugesund

  Tromsøs Kent-Are Antonsen scoret kampens eneste mål i oppgjøret mot FK Haugesund søndag. Han satte ballen i feil mål i første omgang, og FKH vant 1–0.

   Kent-Are Antonsen
  Foto: Rune Stoltz Bertinussen / NTB scanpix
 • Scoret fem mål på 12 minutter

  Sogndal havnet tidlig under 0–1 i søndagens 1.-divisjonskamp mot Strømmen.

  Så scoret Sogndal fem mål fra det 18. til det 30. minutt. Etter en halvtime sto det 5–1 på Fosshaugane. Det ble også sluttresultatet for Eirik Bakkes menn.

  Kvalifisering til Eliteserien 2018. Sogndal mot Ranheim 1 - 0
  Foto: Christian Blom / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal