NRK Meny
Normal

Henter inspirasjon fra tyske VM-spillere

Tarik Elyounoussi fulgte nøye med da motstanderne fra den tyske bundesligaen herjet med Brasil.

Tarik

Tarik Elyounoussi mener Tyskland kan nå helt til topps i VM.

Foto: Junge, Heiko / NTB scanpix

Det var spesielt å møte på trening i dag etter tysk storeslem i går under VM. For på laget er det også flere brasilianere, forteller Tarik Elyounoussi.

Det er fullsatte stadioner og stor interesse. Vanvittig med mye folk, og det gir oss jo en boost i bundesligaen.

Tarik Elyounoussi

– Et sjokk

I fjor skiftet den tidligere Fredrikstad-spilleren fra Rosenborg til tyske Hoffenheim i den tyske bundesligaen.

– Brasilianerne på laget hang med hodet i dag, forteller han.

Han så kampen i går og forteller at det var spesielt å gå på trening i dag. Tyskerne på laget var i ekstase, mens brasilianerne var tydelig preget.

– Det kom jo som et sjokk at Brasil tapte og det var overraskende. Jeg synes nesten litt synd på Brasil.

Han mener at vi i går var viten til en kollektiv kollaps.

– Hele laget kollapset. Det første målet ødela ganske mye og det var ikke mye forsvar å se fra Brasil. Tyskerne angrep jo kontinuerlig.

Sluttresultatet 7-1, gjorde at mange stilte spørsmål om det skal være mulig å falle sammen slik med to sentrale spillere borte.

Neymar fikk en skade i ryggen og kaptein Thiago Silva måtte også stå over semifinalen fordi keeperen skulle sette i gang spillet, men i stedet for å sparke ut ballen, sparket han til Silva som gikk foran ballen. Kapteinen fikk gult kort og må stå over semifinalen.

– To spillere skal ikke ha så mye å si for moralen i et lag, men når man mister kapteinen sin, sin naturlige leder, i tillegg til artisten Neymar, gjør det noe med laget. Neymar skapte de største sjansene for Brasil og det er viktig å ha dem på laget.

Enorm selvtillit

Han tror Tyskland kan vinne hele VM, spesielt etter oppturen de fikk i går.

Det at Tyskland vinner en slik kamp på denne måten, slår Brasil i Brasil, da får de en skikkelig boost av en selvtillit. Det gir en enorm selvtillit som gjør at man ikke kan se bort fra at de vinner finalen. Dette kan gå hele veien, sier han.

Ekstra morsomt er det for Elyounoussi å se spillere han også treffer som motstandere i ligaen.

– Det er jo en del spillere med her fra den tyske ligaen og det er gøy å møte slike spillere som gjør det så bra i VM. Det er en inspirasjon å møte dem og en inspirasjon å kunne måle seg mot de beste.

Tarik

Tarik Elyounoussi synes det er inspirerende å bryne seg på spillere som hevder seg så bra i VM.

Foto: Matthias Schrader / Ap

Han forteller videre at det jobbes bra med tysk fotball.

– Det er fullsatte stadioner og stor interesse. Vanvittig med mye folk, og det gir oss jo en boost i bundesligaen, forteller han.

– Nederland er et mesterskapslag

Den tidligere Fredrikstad og Rosenborg-spilleren er godt i gang med sitt andre proffopphold i utlandet. Som 20-åring dro Tarik Elyounoussi med store forventninger til Heerenveen.

Det gikk ikke som forventet, og etter to år med fire forskjellige trenere i Nederland, endte det med en retur til hjembyen Fredrikstad.

I kveld er det en ny semifinale mellom Nederland og Argentina.

– Nederlandet er et mesterskapslag de også. De har gjort det bra, så det står helt åpent. Dette blir spennende helt inn mot slutten, og det er umulig å si hvilket land som vinner.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

 • Båt berget på Hvaler

  Mer

  Redningsskøyta «Horn Rescue» har berget en båt som var i ferd med å gå på land. Det var to voksne og to små barn om bord i båten. Havaristen blir nå slepet til havn.

  Båt berget på Hvaler
  Foto: Redningsselskapet
 • Tre biler i kollisjon på E6

  E6 Moss: Kollisjon mellom tre biler i retning mot Oslo ved Mosseporten. Det skal være mulig å passere, men det har dannet seg kø nordover fra kryss 14 Patterøkrysset.