NRK Meny
Normal

- Vi har merket at Rygge og Ryanair er uønsket av mange

Direktør ved Rygge sivile lufthavn, Pål Tandberg, mener det dummeste folk kan gjøre er å slutte å fly med Ryanair.

Pål Tandberg

Direktør ved Rygge sivile lufthavn, Pål Tandberg. Her imens han viser frem bagasjedroppen på flyplassen.

Foto: Andersen, Thomas / SCANPIX

Direktør ved Rygge sivile lufthavn, Pål Tandberg, sier det negative fokuset på Ryanair er dårlig nytt for flyplassen.

– Når sakene blir feil fremstilt, så er det selvfølgelig negativt på kort sikt, sier han til NRK.

– Men jeg tror at folk har korttidshukommelse. Forbrukeren er seg selv nærmest, en flybillett er et standardprodukt, fortsetter Tandberg.

Rygge er Ryanairs største base i Norden. Per i dag har de seks faste basefly i Østfold, og tallet vil øke til sju i juli.

– Ikke slutt å fly med Ryanair

Det har vært mye turbulens rundt Ryanair den siste tiden, etter en rekke påstander om elendige lønns- og arbeidsvilkår i flyselskapet.

Fylkesordfører Ole Haabeth

Fylkesordfører Ole Haabeth advarer mot Ryanair-boikott.

Foto: Birger Kjølberg/NRK

LO og flere andre fagforeninger boikotter selskapet på grunn av de ansattes arbeidsforhold. I tillegg har sju statsråder gått ut og lovet at de ikke vil fly med selskapet igjen.

Det mener Tandberg er det dummeste reiselystene nordmenn kan gjøre.

– Det dummeste reisende kan gjøre er å slutte å fly med Ryanair og Norwegian. Forsvinner de vil det koste 5000 kroner å fly til Europa igjen, nå koster det 500, slår han fast.

I går gikk også fylkesordfører Ole Haabeth (Ap) ut og advarte mot å boikotte Ryanair. Han frykter at det vil ramme Moss lufthavn Rygge. Fylkeskommunen har eierinteresser i flyplassen.

– Ingen vi har tatt inn fra gata

Torsdag holdt Ryanair-sjef Michael O'Leary pressekonferanse på Moss lufthavn Rygge. Han langet ut mot kritikerne og avviste påstandene om at Ryanair har brutt noen lover.

– Det er ikke mulig å beholde flere tusen ansatte, dersom de jobber på såkalte slavekontrakter, sa en offensiv Ryanair-sjef.

Ryanair-sjef Michael O'Leary

Ryanair-sjef Michael O'Leary svarte på kritikken under en pressekonferanse torsdag.

Foto: JEAN-PAUL PELISSIER / Reuters

Lufthavndirektør Tandberg sier det var godt at O'Leary kom og nyanserte bildet som er blitt tegnet av lavprisselskapet i norske medier den siste tiden.

– Man kan ikke fly rundt og lure 50 land. Dette er jo ingen vi har invitert inn fra gata, det er Europas største flyselskap, utbryter Tandberg.

Han legger til at flyplassen er blitt vant til stormene rundt lavprisselskapet.

– Vi har merket Rygge og Ryanair er uønsket av mange i Norge fordi det bringer inn konkurranse. Det fine med konkurranse er at det blir billige billetter. Klarer de å knekke både Rygge og Ryanair, blir billettprisene dyrere, konstaterer Tandberg.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Kvinne dømt for overgrep

    En mor er dømt til fengsel i to år for seksuell omgang med sine da fire og seks år gamle sønner. Kvinnen erkjente seg skyldig da Fredrikstad tingrett behandlet saken. I retten forklarte kvinnen at hun ble presset til handlingene av hennes daværende kjæreste. Kvinnen er dømt til å betale 80.000 kroner i erstatning til hver av sønnene.

  • Nei til halv pris i bomstasjonen

    Ordfører i Fredrikstad vender tommelen ned for å beholde dagens rabattordning for dem som betaler bompenger på bruene til Kråkerøy, med mindre staten vil ta ekstrautgiftene.

    Rabatten skal settes ned fra 50 til 10 prosent, det har fått flere innbyggere til å kreve at rabatten blir som i dag.