Sykehusbrannen startet av åpen flamme

Åpen flamme gjorde at det begynte å brenne på Sykehuset Østfold i februar. Men politiet har ikke funnet ut av hvor flammen stammet fra. Nå er saken henlagt.

Røykutvikling på Sykehuset Østfold

Det aktuelle rommet ble sperret av for krimteknikernes undersøker.

Foto: Birger Kjølberg / NRK

Det ble en dramatisk natt for pasienter på gastrokirurgisk avdeling ved Sykehuset Østfold da det begynte å brenne inne på et pasientrom i midten av februar.

To personer, en pasient og en ansatt, fikk lettere røykskader som følge av brannen. I tillegg ble 18 personer evakuert fra avdelingen.

Nå forteller politiet at det var en åpen flamme som gjorde at det begynte å brenne inne på et av pasientrommene.

– Krimteknikere har fastslått at det begynte å brenne i en pasientseng. Brannårsaken var ild, men vi vet ikke om det har vært snakk om røyking på senga eller om det var ildspåsettelse på annet vis, sier krimsjef Kai Andersen i Sarpsborg-politiet til NRK.

Saken er henlagt

En mann ble siktet for uaktsomhet etter brannen, men saken mot ham er henlagt på grunn av manglende bevis.

– Vi har ikke klart å føre bevis for at mistenkte har tent på. Det har ikke vært noen tilståelse eller observasjoner av hva som skjedde, sier Andersen.

Vasker etter brann

Det ble en god del vann på gulvet i avdelingen etter at sprinkelanlegget startet.

Foto: Birger Kjølberg / NRK

Brannen førte til at sprinkelanlegget ved sykehuset ble slått på, noe som igjen førte til at det ble liggende omtrent 12 centimeter med vann på gulvet i avdelingen.

Kommunikasjonssjef Bjørn Hødal ved Sykehuset Østfold sier det er lite de kan gjøre for å avverge branner på pasientrom i fremtiden.

– Vi kan ikke sette igang en stor overvåkning av pasienter. Det har vi ikke muligheten til og det skal vi kanskje heller ikke ha i det norske samfunnet, det er ikke slik vi er skrudd sammen, sier han.