NRK Meny
Normal

– Det er flaut, kjipt og pinlig.

Månen skinte over Sarpsborg stadion, men på gresset sviktet stjernene.

Sarpsborg stadion

Stjernene på Sarpsborg stadion var fraværende søndag.

Foto: Sebastian Nordli/NRK

Sarpsborg-keeper Magnus Hjulstad hadde en dårlig dag på jobben, og slet med å sette ord på hva som gikk galt, da Strømmen sjokkerte Sarpsborg og tok med seg en 3-0 seier og tre poeng hjem til Romerike.

– Det her var flaut, kjipt og pinlig, det skal ikke skje. Etter en Ranheim-kamp hvor alt klaffer, så er det ingen ting som klaffer i dag, dette er langt under pari. Jeg har ikke noe svar til dette rett og slett, sier Hjulstad rett etter kampslutt.

Ble bare nesten

Med Fredrikstads 1-2 tap borte mot Alta, lå alt til rette for at Sarpsborg skulle klatre helt opp i ryggen på sine argeste rivaler. Og slik så det også ut til å gå - de 10 første minuttene. Sarpsborg hadde tre brukbare muligheter til å ta en tidlig ledelse, men det var gjestene som fikk ballen i mål først.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Magnus Hjulstad

Magnus Hjulstad hadde en svak dag på jobben, søndag. Her fra kampen mot FFK tidligere i år.

Foto: Sebastian Nordli

Nicolai Hagen fikk gå totalt uten press fra Sarpsborg-forsvaret og løsnet skudd fra 25 meter, et skudd som Sarpsborg-keeper Hjulstad strengt talt burde håndtert med bedre resultat.

– Jeg er i ubalanse, samtidig som jeg ikke ser ballen bak beina til Kjetil Berge. Jeg vet ikke om den går mellom beina hans, eller hva den gjør, men det ble bare nesten og det hjelper jo ikke, sier han.

Publikum sviktet

Med en svak første omgang og 0-1 i sekken, gikk de fleste sarpinger i pølsebua med et håp om en bedre avslutning. Det de fikk se de siste 45 minuttene var derimot nær årsverste av hjemmelaget.

Sarpingene spilte elendig fotball i et fryktelig lavt tempo og med viktige spillere som var tydelig umotiverte. Samtidig la Strømmen seg i store perioder så langt ned som på 30-40 meter og satset på kontringer. Noe som gav resultater, men førte til en fryktelig kjedelig fotballkamp.

LES OGSÅ:

Etter 55 minutter puttet Nikolai Hagen sitt andre mål for dagen, og doblet Strømmen sin ledelse til 0-2. Og da Gøran Van den Burgt utnyttet en retur fra Hjulstad og mer eller mindre punkterte kampen etter 73 minutter, valgte store deler av publikum å forlate stadion, til pipekonsert fra de supportene som valgte å støtte laget kampen ut.

Bare å glemme dette

Magnus Hjulstad var tydelig skuffet etter kampen, men han oppfordret likevel laget og publikum til å se fremover istedenfor å dvele ved søndagens svake prestasjon.

– Vi må ikke grave oss ned, det er syv kamper og 21 poeng igjen å spille om. Vi har hjemmekamp igjen allerede om en uke, Tromsdalen som vi skal gruse her hjemme. Så det er bare å bite tenna sammen og glemme det her så fort som mulig, sa Magnus Hjulstad.

Med dagens resultater rykket Strømmen opp på kvalikplass, ett poeng bak Sarpsborg 08.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • 90 dager i fengsel for vold

    En 38 år gammel Haldenser er dømt til fengsel i 90 dager for å ha slått samboeren to ganger med flat hånd slik at hun blødde og fikk hevelser i ansiktet. Men aktor fikk ikke medhold fra Halden tingrett i at kroppskrenkelsen var grov. Retten fant også mannen skyldig i to tilfeller av trusler og besittelse av narkotika. Men han ble frifunnet for båttyveri.

  • Niendeplass til Sarpsborg janitsjar

    Elitedivisjon i NM i janitsjar i Trondheim ble vunnet Christiania Blåseensemble, Sarpsborg janitsjar spilte seg til en niendeplass.