NRK Meny
Normal

– Borg Havn får muligheten til å redde ansikt

Advokat Harald Otterstad har sendt et brev til Borg Havn på vegne av rumenerne som har oppholdt seg på Øra i Fredrikstad.

Advokat Harald Otterstad

Advokat Harald Otterstad representerer rumenerne som mistet campingvognene sine på Øra denne uken.

Foto: Falch, Knut / SCANPIX

I brevet ber han om en uforbeholden beklagelse fra det interkommunale selskapet etter at de tok og destruerte flere av rumenernes campingvogner.

I tillegg ber de berørte om at Borg Havn betaler dem en erstatning på 50.000 kroner.

– Det er helt åpenbart at de har tatt seg til rette her. Man må forvente at dette blir ryddet opp i, og med de ressursene som Borg Havn besitter i forhold til disse fattige menneskene, så er det minste de kan gjøre å gi en beklagelse og økonomisk kompensasjon, sier Otterstad til NRK.no.

Får en ukes frist

Han kaller beløpet på 50.000 kroner for en «symbolsk sum», og begrunner blant annet erstatningskravet med at rumenerne mistet flere eiendeler i tillegg til selve campingvognene.

– Midt i en kald vinterperiode stod de akutt fullstendig uten tak over hodet. De mistet også alle gjenstandene sine. Alt de eide, hadde de inne i vognene. Det var klær, personlige effekter, madrasser, tepper, alt sammen, sier han.

I brevet gir Otterstad Borg Havn IKS frist frem til 25. januar med å godta tilbudet. I motsatt fall vil saken bli politianmeldt.

Tore Lundestad

Havnedirektør Tore Lundestad i Borg Havn.

Foto: Borg Havn

– Dette burde de kunne ta en meget rask avgjørelse på. Dersom de ikke har besvart brevet innen fristen, så kommer jeg til å sende saken til politiet, for dette er åpenbart straffbart.

– Dette er ikke noen trussel, for dette er bare en nødvendig konsekvens. Dette hadde en hver annen person i samfunnet gjort hvis de hadde blitt utsatt for noe lignende. Borg Havn får muligheten til å redde ansiktet, for det synes jeg de har mistet,

Havnedirektør Tore Lundestad i Borg Havn sier til NRK.no at han ikke har lest brevet selv, og heller ikke å kommentere saken før han har gjort det.

Les også:

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Brannvesenet minner om brannforbud

    Det har vært skogbrann flere steder i landet i dag. Brannsjefene i Østfold har lagt ned totalforbud mot åpen ild, og brudd på forbudet kan medføre straffeansvar.

    Laster Twitter-innhold
  • Innbrudd på Lisleby

    Det har vært innbrudd i en blomsterbutikk på Lisleby, melder Fredrikstad Blad. Politiet forteller at det er knust et vindu, men vet ikke om noe er tatt. Det skal ha vært observert en mann og en kvinne i området like før hendelsen.