NRK Meny
Normal

– Nå har vi elektrisitet og toaletter

Romfolket har flyttet til Lisleby.

Romfolket i Fredrikstad har flyttet til sitt nye tilholdssted på Lisleby.

Romfolket i Fredrikstad har flyttet til sitt nye tilholdssted på Lisleby.

Ny romleir Lisleby 2

Romfolket har flyttet til sitt nye tilholdssted på Lisleby.

Foto: Lotte Olsen / NRK

Når NRK besøker dem torsdag ettermiddag er de i ferd med å installere seg, og koble til strøm i campingvognene sine.

– Det er det samme om vi bor her eller på Øra, men nå har vi elektrisitet og to toaletter. Det er en god løsning, sier de.

Kjøpte nye campingvogner

Det var i slutten av januar at politikerne i Fredrikstad bestemte at romleiren skulle flyttes fra kunstneren Ingar Aasens camp på Øra.

I midten av februar hjalp han romfolket med å kjøpe inn nye campingvogner, som erstattet dem som ble fjernet og ødelagt av Borg Havn.

I ettertid har Borg Havn betalt 50 000 kroner i kompensasjon, slik advokat Harald Otterstad ba om på vegne av romfolket.

  • SE VIDEO:
    Ingar Aasen og romfolket er i gang med å kjøpe nye campingvogner med pengene de fikk av Borg havn som erstatning for destruksjonen av de gamle.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Setter opp fartsgrensen på E6

    Fra mandag kan man igjen kjøre i 110 km/t på E6 mellom Korsegården i Ås og Moss, skriver Moss Avis. Gjennom vinteren har strekningen hatt fartsgrense på 100 km/t.

  • Fire av fem bedrifter med mangler

    Fire av fem bedrifter i Østfold og Akershus som ble kontrollert av arbeidstilsynet i februar og mars, hadde feil og mangler på produksjonsutstyr. Slike mangler kan føre til alvorlige skader, mener tilsynet.