NRK Meny
Normal

– Hun får 22. juli-overlevende til å fremstå som en sutregruppe

Lederen av støttegruppa i Østfold, Helge Kolstad, kommer med kraftig kritikk av bistandsadvokat Mette Yvonne Larsen.

Mette Yvonne Larsen og Helge Kolstad

Lederen av støttegruppa i Østfold, Helge Kolstad (innfelt), er kritisk til mange av uttalelsene til bistandsadvokat Mette Yvonne Larsen.

Foto: NRK

– Bistandsadvokat Mette Yvonne Larsen kommer med uttalelser som ikke stemmer med hva 22. juli-støttegruppa i Østfold står for.

Det sier lederen av støttegruppa i Østfold, Helge Kolstad, til NRK.no.

Han forteller at han har sett seg lei av at bistandsadvokaten Mette Yvonne Larsen blir oppfattet som om hun prater på vegne av støttegruppa i media.

Kolstad mener blant annet at Larsen kommer med uttalelser som ikke stemmer med hva hans støttegruppa står for.

– Jeg kjenner meg ofte ikke igjen i hennes ytringer. Det er viktig å få fram at våre oppfatninger, blant annet av politiets arbeid, er veldig mye mer nyansert enn det hun fronter, sier Kolstad til NRK.no.

LES OGSÅ:

– Ingen sutregruppe

Mette Yvonne Larsen er én av tre koordinerende bistandsadvokater for 22. juli-ofrene.

Hun figurerer ofte i media, og har blant annet kritisert politiets manglende beklagelse overfor de pårørende og overlevende etter 22. juli-terroren.

LES OGSÅ:

Lederen for støttegruppa i Østfold, Helge Kolstad, føler at Larsen ofte tegner et svært negativt bilde - som ikke stemmer med virkeligheten.

– Jeg føler at man litt for ofte blir fremstilt som sutrete. Det er jeg bekymret over. Selvsagt er det mye sorg å bearbeide, men det viktigste for oss er at folk kommer seg videre i livet. Da er det viktig at man har noe å samle seg rundt og tro på, sier Kolstad.

– Slik er det i et demokrati

Bistandsadvokat Mette Yvonne Larsen kjenner seg ikke igjen i kritikken fra Helge Kolstad i støttegruppa i Østfold.

– Kolstad må ha sin mening. Jeg har ikke noe problem med å respektere at noe av det jeg sier kan virke vanskelig for andre som ikke er enig. Slik er det i et demokrati, sier Larsen til NRK.no.

Bistandsadvokaten sier at hun ikke kommer til å endre sin væremåte i kjølvannet av kritkken fra Kolstad.

– Det er klientene mine som har gitt meg ett mandat, ikke Helge Kolstad. Når det gjelder hvilke kilder media velger å bruke, så må det være opp til NRK og VG å bestemme, sier Larsen.

LES OGSÅ:

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Vestby-pasienter til Kalnes

    Styret i Sykehuset Østfold har i dag konkludert med at sykehuset er i stand til å ta imot pasienter fra Vestby. Styret ønsket en gjennomgang av hvordan sykehuset skal håndtere blant annet bemanning og korridorpasienter før Vestby-pasientene kommer.

    Sykehuset Kalnes
    Foto: Tor-René Stryger / NRK
  • Se 20:55-nyhetene her

    Martin Tangen-Schmidt gir deg nyhetene fra Østfold klokken 20:55.