NRK Meny
Normal

Søker om å utvide parkeringen

Moss lufthavn Rygge vil unngå nytt parkeringskaos .

Parkering på Moss Lufthavn Rygge
Foto: Lars Håkon Pedersen / NRK

Moss lufthavn Rygge ønsker å utvide parkeringsarealet for å møte sommertrafikken neste år. Målet er å unngå et lignende kaos som skjedde i sommer.

Trafikken på Rygge har vokst med rekordfart. I sommer greide ikke parkeringsarealene å ta i mot alle som ville sette fra seg bilen mens de var på reise.

LES OGSÅ:

Må gi dispensasjon

Folk parkerte langs veien til terminalen, og lufthavnen måtte leie et jorde av en bonde tre kilometer fra terminalen - for å ha noe å tilby. Nå vil lufthavnen utvide det åpne parkeringsarealet med 630 nye parkeringsplasser.

Saken kommer opp i planutvalget i kommunen neste uke. Det må gis dispensasjon fra reguleringsplanen, som sier at det skal være en fremtidig taksebane akkurat her.

– Administrasjonen har gjort en vurdering av den søknaden vi har mottatt. Vi kan ikke se at det er noe i veien for å gi en dispensasjon til å bruke dette arealet til en midlertidig prakering inntil arealet skal benyttes til et annet formål, forklarer plan og reguleringssjef Stig Eriksen.

LES OGSÅ:

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Kontrollerer stort bål

    Brannvesenet i Marker har rykket ut for kontroll av et stort bål i Kroksundveien.

  • Mossing på U21-landslaget

    Sarpsborg 08s Tobias Heintz er med i troppen når U21-landslaget lader opp med en treningssamling før de skal spille kvalifiseringskamper i juni. Heintz kommer fra Moss og drar på samling med lagkamerat Bjørn Inge Utvik.

    Tobias Heintz
    Foto: Sebastian Nordli/NRK