NRK Meny
Normal

Søker om å utvide parkeringen

Moss lufthavn Rygge vil unngå nytt parkeringskaos .

Parkering på Moss Lufthavn Rygge
Foto: Lars Håkon Pedersen / NRK

Moss lufthavn Rygge ønsker å utvide parkeringsarealet for å møte sommertrafikken neste år. Målet er å unngå et lignende kaos som skjedde i sommer.

Trafikken på Rygge har vokst med rekordfart. I sommer greide ikke parkeringsarealene å ta i mot alle som ville sette fra seg bilen mens de var på reise.

LES OGSÅ:

Må gi dispensasjon

Folk parkerte langs veien til terminalen, og lufthavnen måtte leie et jorde av en bonde tre kilometer fra terminalen - for å ha noe å tilby. Nå vil lufthavnen utvide det åpne parkeringsarealet med 630 nye parkeringsplasser.

Saken kommer opp i planutvalget i kommunen neste uke. Det må gis dispensasjon fra reguleringsplanen, som sier at det skal være en fremtidig taksebane akkurat her.

– Administrasjonen har gjort en vurdering av den søknaden vi har mottatt. Vi kan ikke se at det er noe i veien for å gi en dispensasjon til å bruke dette arealet til en midlertidig prakering inntil arealet skal benyttes til et annet formål, forklarer plan og reguleringssjef Stig Eriksen.

LES OGSÅ:

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Anmeldt etter utforkjøring

    En bilfører er politianmeldt etter at hun kjørte av veien ved E18 ved Lundeby i Eidsberg tidligere i dag. Det melder Smaalenenes Avis. Kvinnen erkjente samtidig straffskyld for uaktsom kjøring. Ingen personer kom til skade i ulykken.

  • Bilbrann i Eidsberg

    Indre Østfold brannvesen har rykket ut til Torpåsveien i Eidsberg etter meldinger om brann i en bil.