NRK Meny
Normal

– Rygge når to millioner i 2011

Moss lufthavn Rygge kan nå et passasjertall på over to milloner neste år. Men, der går grensen.

Moss lufthavn Rygge
Foto: Holm,Morten / SCANPIX

Julitrafikken på Rygge var rekordstor - og nå tror lufthavnsjef Pål Tandberg at de neste år kan passere to millioner passasjerer.

Det forutsetter at man når grensen for antall flybevegelser på Rygge.

I fjor høst bestemte Samferdselsdepartementet at trafikktaket på Rygge skal være 21 000 flybevegelser. Det tilsvarer 29 fly inn og ut fra lufthavnen daglig - eller seks flere enn i dag.

– Det er litt tidlig å si hva vi ender på, og vi må se på trafikken i sommer under ett, og høsten og vinteren. Men, vi regner med å lande på 2 millioner eller mer, sier Tandberg.

Les også: Rygge forbi Torp

Norwegian presser

Pål Tandberg og Bjørn Kjos

Rygge-direktør Pål Tandberg og Bjørn Kjos i Norwegian under markeringen av at Norwegian hadde vært ett år på Moss lufthavn Rygge.

Foto: Lars Håkon Pedersen / NRK

Forutsetningen for prognosen er at Norwegian blir på Rygge. Selskapet har to basefly her, og står for en tredel av trafikken.

For øyeblikket pågår det forhandlinger mellom Rygge sivile lufthavn og Norwegian, som skal ha bedt om betingelser på linje med det Ryanair får.

– Vi er i en god dialog med Norwegian og både håper og tror at de vil fortsette å fly på Rygge, sier Pål Tandberg.

Det var Norwegian som for alvor åpnet den sivile trafikken på Rygge for to år siden. Selskapet har hele tiden sagt at de ønsker å satse videre på østfoldflyplassen.

Etter at Ryanair etablerte seg på Rygge i høst, har imidlertid Norwegian vært mer tilbakeholdne med å øke rutetilbudet. De har også lagt ned ruter som har vært i konkurranse med Ryanair.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Nytt slagord for Fredrikstad

    Bystyret i Fredrikstad har i kveld vedtatt at det nye mottoet, eller visjonen for byen, er "Fredrikstad - den lille verdensbyen". Dette erstatter det gamle slagordet «Byen der det årnær sæ for alle – gjennom kunnskap, kultur og klima».

  • Kolliderte med flere

    En bilist i Moss fikk beslaglagt førerkortet etter først å ha kollidert med hengeren til en lastebil, deretter truffet et gjerde og to andre biler. Episoden skjedde ved Kransen i Moss. Det er ikke mistanke om høy fart, men manglende fokus, skriver politiet på Twitter.