Normal

– Vi lar oss ikke knekke

Unge Venstres sommersamling til helgen opplever rekordoppslutning. – Vi vil ikke la angrepet på verdiene vi kjemper for knekke oss, sier Per Magnus Finnanger Sandsmark, Venstres 1. kandidat i Østfold.

Per Magnus Finnanger Sandsmark, gruppeleder Venstre

– Unge Venstre er som en stor familie, og når ting er vanskelig må familier møtes, sier Østfold Venstres Per Magnus Finnanger Sandsmark.

Foto: Espen Evensen / NRK

Unge Venstre arrangerer til helgen sin sommersamling i Arendal som planlagt, og 14 østfoldinger skal delta på leiren.

Sommersamlingen vil ha 180 deltakere, og blir den største sommersamlingen i det liberale ungdomspartiet noensinne.

LES OGSÅ:

– Vil ikke la oss knekke

Per Magnus Finnanger Sandsmark er Venstres 1. kandidat i Østfold og sentralstyremedlem i partiet, og mener det er av vesentlig betydning å holde fast på de opprinnelige planene.

– Det er viktig å vise at likeverd, demokrati og mangfold er viktig, og ikke la angrepet på verdiene vi kjemper for hver dag knekke oss, sier han.

Programmet for sommersamlingen er likevel blitt endret, og det blir mer fokus på det sosiale samværet og bearbeiding tragediene på Utøya og i regjeringskvartalet. Mange i Unge Venstre har svært tette bånd til dem som omkom i terrorangrepet, ifølge Finnanger Sandsmark.

– Vi setter av mer tid til sorgarbeid og til å snakke om det som har skjedd. I tillegg vil all valgkampaktivitet forsvinne i respekt for det som har skjedd, sier han.

LES OGSÅ:

Politi og prest tilstede

Det har ikke vært flere påmeldte siden Unge Venstre arrangerte sitt første sommerkursus i Fredrikstad i 1911.

Mange eldre Unge Venstre-medlemmer har meldt seg på de siste dagene for å kunne hjelpe til med det som blir et ganske annerledes arrangement.

– Unge Venstre er som en stor familie. Når ting er vanskelig må familier møtes. Vi føler at dette er riktig for oss, og har avklart dette med de andre ungdomspartiene, sier Finnanger Sandsmark.

Røde Kors, politiet og stortingspresten hjelper til under arrangementet, i tillegg til foreldre og voksne Venstrepolitikere.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Tester fyrverkeri på Grålum

    Politiet melder at det vil bli test av fyrverkeri i området Sandtangen på Grålum i Sarpsborg mellom klokka 20.0 og 21.00 i kveld.

  • Se 1850-nyhetene her

    Programleder: Lotte Olsen Jessa