NRK Meny
Normal

Må ut med 20 millioner i året

Roy Vardheim på Saugbrugs ventet spent på meldingen som kunne redusert regningen, som totalt er på 20 millioner. Den meldingen fikk han ikke.

Roy Vardheim

Administrerende direktør Roy Vardheim i Saugbrugs mener 20 millioner kroner i eiendomsskatt er altfor mye.

Foto: Stein Ove Korneliussen / NRK

Norske Skog Saugbrugs er i samtaler med Halden kommune for å få redusert eiendomsskatten.

I dag er regningen på 20 millioner kroner i året.

– Vi er skuffet

Et statlig forslag som kunne redusert skatten for Saugbrugs og andre bedrifter er lagt vekk.

– Vi er vel skuffet over at dette er blitt enten tatt ut eller forskjøvet. Vi synes, som det sikkert er kjent, at den eiendomsskatten vi betaler til Halden kommune, er altfor høy, sier administrerende direktør Roy Vardheim.

Saugbrugs i Halden får dermed likevel ikke lavere eiendomsskatt på maskiner slik de hadde håpet på. I hvert fall ikke i første omgang.

– Vi har en grei dialog

Nå setter bedriften sin lit til kommunen

– Vi har en grei dialog med Halden kommune om dette, og jobber videre med kommunen med dette problemet, får jeg si, uansett hva som kommer fra Finansdepartementet.

Har bruk for pengene

Thor Edquist (H)

Ordfører Thor Edquist (H) har vært i flere møter med Saugbrugs om å redusere eiendomsskatten.

Foto: Rainer Prang / NRK

I realiteten finnes det to muligheter for Saugbrugs. Det ene er at kommunen senker sin prosentsats på eiendomsskatten for alle næringsvirksomheter. Det andre er at kommunen innrømmer at takseringen har vært for høy.

– Og de kommer nok til å be om en ny takst, for de synes at taksten er for høy, sier ordfører Thor Edquist (H), som allerede har vært i flere møter med bedriften om dette.

Han sier at det er et mål for Høyre å fjernet eiendomsskatten, selv om Halden kommune har stort behov for penger.

– Selvfølgelig er det gode penger å få med seg, som situasjonen er nå. Men vil likevel på sikt jobbe for å fjerne eiendomsskatten. Vi vil jo helst ikke ha den skatten.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • 16-åring med skytevåpen truet dame

    En 16 år gammel gutt har blitt pågrepet av politiet i Sarpsborg, etter at han brukte et skytevåpen til å true en kvinne ved Sarpsborg jernbanestasjon. Det skriver politiets operasjonsleder på Twitter. Ved pågripelsen viste det seg at skytevåpenet var en softgun. Pågripelsen fant sted ved Torsbekkveien.

  • Væpnet aksjon i Sarpsborg

    Politiet gjennomfører tirsdag formiddag en væpnet aksjon i nærheten av Sarpsborg sentrum. Det har ikke lykkes NRK å komme i kontakt med politiets operasjonssentral.

    Væpnet aksjon i Sarpsborg
    Foto: Odd Skjerdal/NRK