Slår sammen Helse Sør og Helse Øst

Regjeringen har besluttet å slå sammen Helse Sør og Helse Øst.

Sylvia Brustad
Foto: Tobias S. Martinsen / NRK

Helse- og omsorgsminister Sylvia Brustad (Ap) informerte om sammenslåingen på en pressekonferanse onsdag kveld.

- Innen utgangen av mars vil jeg ha utpekt et nytt styre for den nye helseregionen, og senest 1. juli vil sammenslåingen være på plass, sier Brustad.

Ingen skal miste jobben

Et ankepunkt mot dagens ordning har vært at Rikshospitalet/Radiumhospitalet er lagt under Helse Sør, mens 60 prosent av pasientene kommer fra Helse Øst.

Men selv om Helse Øst og Sør nå blir en region, skal dette ikke gå utover arbeidsplasser, lover helse- og omsorgsministeren.

- Ansatte skal ikke kunne sies opp som en følge av sammenslåinga, fastslår Brustad.

Skal styre strengt

Brustad lover videre at hun skal styre helsesektoren enda sterkere i tiden som kommer.

- Særlig når det gjelder økonomi vil det bli en sterkere styring fra min side. Direktørene i helseforetakene vil bli innkalt hver måned for å diskutere hvor vi står og hvor vi går, sier hun.

- Best for pasientene

Brustad mener også at den nye regionen vil være den beste løsningen for pasientene.

- Først og fremst blir dette en administrativ overbygning med ett styre og en direktør. Dette gjør vi for å unngå å bygge opp parallelle tilbud,  som vi nå faktisk har gjort i Oslo når det gjelder kreft- og hjertepasienter, sier hun.

- Vi vil nå få et bedre pasienttilbud, fastslår helse- og omsorgsministeren.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Nye passautomater til Grålum

    Politiets nye publikumssenter på Grålum blir de første som tar i bruk politiets nye biometri-kjosker. Kjoskene brukes av personer som skal fornye passet, og lagrer bilder og informasjon i en databrikke som blir en del av de nye passene. 300 slike automater skal utplasseres på politiet kontorer, skriver Dagbladet. Publikumssenteret på Grålum åpner neste onsdag.

  • Stjal dyre flymotorer

    Natt til onsdag brøt ukjente personer seg inn i flere hangarer som tilhører Spydeberg Mikroflyklubb, opplyser politiet i Indre Østfold. Blant annet er det stjålet to flymotorer, som er verdt rundt 230.000 kroner per stykk.