NRK Meny
Normal

FFK-legenden: Bergenserne får ikke klage på fuglemøkk!

Det er bare den aller siste finpussen som gjenstår før Fredrikstad er klare til å ta imot Brann til serieåpning mandag.

Hans Jakob "Jappen" Mathisen

Fredrikstad-legenden Hans Jakob 'Jappen' Mathisen er blant de mange frivillige som har jobbet for å gjøre klar Fredrikstad stadion til sesongstart.

Foto: Sebastian Nordli/NRK

Denne uka har klubbens frivillige vært i full sving med å vaske hvert eneste av de drøyt 12.400 setene på Fredrikstad stadion.

En av dem var FFK-legenden Hans Jakob "Jappen" Mathisen, som onsdag formiddag vasket blant annet borteseksjonen sammen med kona Unni.

– Bergenserne kan gjerne klage på at de taper på mandag, men vi skal ikke ha noen klager på at de står i fuglemøkk! ler 78-åringen.

– Stinne av selvtillit

Men det er ikke bare de frivillige i klubben som har vært i sving for å gjøre klar Fredrikstad stadion til sesongåpningen.

– Da vi kom på mandag sto også styrelederen her og vasket. Det synes jeg var bra, smiler Unni Mathisen.

Og mens ildsjelene gjorde unna de siste forberedelsene har A-laget og hovedtrener Håkon Wibe-Lund lenge vært klare for å få bergenserne på besøk.

– Vi er veldig klare for seriestart nå. Vi kunne nok startet serien et par uker tidligere og allikevel vært klare. Vi har hatt en sterk oppkjøring, er stinne av selvtillit og har fått til et spill som vi er stolte av, og som vi har lyst til å vise frem her på mandag, forteller han.

Se TV-reportasje fra vaskedugnaden:

Det er bare den aller siste finpussen som gjenstår før Fredrikstad er klare til å ta imot Brann til serieåpning mandag.

Folkefest

Håkon Wibe-Lund

Fredrikstad-trener Håkon Wibe-Lund gleder seg til seriepremieren.

Foto: Sebastian Nordli/NRK

Wibe-Lund forteller at Fredrikstad vil ønske Brann velkommen til 1. divisjon ved å sette dem på ordentlig på plass.

– Definitivt! Da vi fikk vite at vi fikk Brann i åpningen, så var det «high five» fra samtlige. Det er en kjempestart for vår del, sier han og legger til:

– Jeg håper at alle som vurderer om de skal komme eller ikke, kommer og fyller stadion. Det kommer til å bli en skikkelig folkefest!

– Bra for fotballen

Norling på La Manga

Rikard Norling ser frem til å møte Fredrikstad mandag.

Foto: Sebastian Nordli

Det er solgt i overkant av 4000 billetter til åpningskampen. Klubben håper på over 6000 tilskuere, og har oppfordret bortesupportere til å kjøpe billetter på forhånd.

Brann-trener Rikard Norling forteller at mandagens kamp blir en av sesongens vanskeligste for et Brann-lag med opprykkspress på seg.

– Det er i hvert fall en av de mest utfordrende kampene, og jeg ser frem til den. Dette er to lag i norsk fotball som faktisk kunne spilt åpningskampen i eliteserien. Det er bra for fotballen i Norge at vi tross alt har en så god kamp på nivået under det høyeste.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD: