Hopp til innhold

– Det er så hjerterått

I Trøgstad var kirken full av sørgende dagen etter at 16-åring døde i en motorsykkelulykke. – Det berører mange, sier sognepresten.

Ulykkessted Fv115 i Trøgstad

Blomster var lagt ned på stedet der 16-åringen mistet livet lørdag.

Foto: Lars Håkon Pedersen / NRK

Lørdag ettermiddag omkom en 16-åring i en ulykke på fylkesveien, ikke så langt fra tettstedet Skjønhaug i Indre Østfold kommune.

Ulykken skjedde på en svingete veistrekning, og søndag var det lagt ned blomster og lys på veiskulderen ved ulykkesstedet.

Samtidig åpnet Trøgstad kirke dørene, og mange oppsøkte fellesskapet i ettermiddag.

– Det er et lite samfunn der mange kjenner hverandre. Dette var en som skulle hatt livet foran seg. Det er så hjerterått, sier sogneprest Kjersti Marken.

Sogneprest Kjersti Marken

Sogneprest Kjersti Marken åpnet dørene for at folk kunne komme sammen etter den tragiske ulykken lørdag, der en 16 år gammel gutt omkom.

Foto: Lars Håkon Pedersen / NRK

Hun anslår at 200–250 mennesker har vært innom kirken etter at den åpnet dørene klokka 16.

– Ikke noe kan trøste de som har mistet et barn. Men å ha hele bygda rundt seg nå er kjempeviktig. Så er det ikke bare familien som sørger, men alle vennene som mistet en kompis eller en klassekamerat, sier sognepresten.

– Ekstra tungt

16-åringen som omkom var elev ved Mysen videregående skole. Ordfører i Indre Østfold kommune, Saxe Frøshaug (Sp), sier at det vil være et opplegg på skolen mandag.

– Det er ikke klart ennå, men det vil være et opplegg der han gikk og hadde sine medelever.

Han opplever ulykke som tragisk for hele bygda og tettstedet Havnås, der gutten bodde.

– Det er ekstra tungt når det er ungdom i denne alderen her som rammes av ulykker. Og det er små forhold her på landet, der mange kjenner mange. Hele samfunnet er preget av den tragiske hendelsen i går, sier Frøshaug.

Sykebiler og politibiler på vei

Nødetatene på stedet der 16-åringen omkom lørdag. Guttens pårørende kom til stedet kort tid etter.

Foto: Freddie Larsen

Andre MC-ulykke på kort tid

Indre Østfold kommune har nylig opplevd en annen alvorlig MC-ulykke der en mann i 50-årene døde etter en utforkjøring med motorsykkel.

Denne ulykken skjedde i lav hastighet i en slak sving på Tosebygdaveien i Askim.