NRK Meny
Normal

Sarpsborg-jentene starter ny klubb

Flere klubber var interesserte i å ta over Sarpsborgs damesatsing i fotball, men jentene har bestemt seg: De vil selv starte en ny klubb.

Fotballjentene i Sarpsborg 08

I oktober var Sarpsborg 08-jentene skuffet. Nå skal de starte egen klubb.

Foto: Mathias Lunde Kristoffersen / NRK

– Vi har satt oss ned sammen og vurdert alternativene. Vi føler det er best å tenke litt fremover i tid, og ble enige om å starte en ny klubb. Det var klubber som ville ta over, men starter vi noe nytt blir alle jentene med videre, sier Karoline Nilsen, talsperson for spillergruppa.

Drøbak/Frogn, Kvik Halden og Råde var blant klubbene som ville ta over plassen i 2. divisjon. Sarpsborg-jentene tror det beste er en klubb der damefotballen blir førsteprioritet.

Karoline Nilsen, Sarpsborg 08

Karoline Nilsen, talsperson for spillergruppa.

Foto: Mathias Lunde Kristoffersen / NRK

– Ellers føler vi gutta alltid vil komme først. Med en ren dameklubb tror vi også vi kan tiltrekke oss flere spillere fra distriktet, fortsetter Nilsen.

Hva skal klubben hete?

Administrativ leder for Sarpsborg 08s damelag, Ivar Henriksen, sier det fortsatt er et lite stykke igjen før den nye klubben ser dagens lys.

– Jentene har ikke hatt stiftelsesmøte ennå. Vi skal også i et møte med Sarpsborg 08 for å få til en samarbeidsavtale, sier han.

Ivar Henriksen

Ivar Henriksen håper det nye laget får støtte av de samme som kritiserte Sarpsborg 08 for å droppe damesatsingen.

Foto: Birger Kjølberg / NRK

Henriksen oppfordrer også det lokale næringslivet til å støtte opp om den nye kvinnesatsingen.

– Det var mange i byen som hevet røsten da det ble klart at Sarpsborg 08 ikke ville satse videre på kvinnefotballen. Nå håper vi de samme stemme vil være med å støtte den nye klubben økonomisk.

Styreleder i Sarpsborg 08, Cato Haug, påpeker at ingenting er avklart rundt damesatsningen.

Dersom ikke den nye dameklubben får ta over lisensen, må de starte lenger nede i seriesystemet.

Jentene har heller ikke bestemt seg for hva den nye klubben skal hete.

– Vi tar gjerne imot tips, ler Karoline Nilsen.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Frykter å få for mange ansatte

    De fem kommunene som skal bli Indre Østfold kommune i 2020, forsøker å unngå at ansatte blir overtallige når kommunene blir slått sammen. Det er blant annet innført nye regler når stillinger blir ledige. Nå skal det vurderes om det er mulig å dekke opp arbeidet uten å ansette en ny i kommunen.

  • Tatt tolv ganger uten førerkort

    En 37 år gammel haldenser er dømt til fengsel i et år og fire måneder blant annet for fire tilfeller av kjøring i narkorus og tolv tilfeller av kjøring uten førerkort. Mannen, som aldri har hatt førerkort, er dømt for kjøring i ruset tilstand fem ganger tidligere og han er straffet 17 ganger tidligere for kjøring uten førerkort.