Sarpsborg 08 tapte for Bryne

Martin Wiig (bildet) Og Sarpsborg 08 måtte reise hjem uten poeng fra Jæren.

Krister Wemberg i duell med Martin Wiig

Bryne–Sarpsborg 08 4–3 (2-1)

Sarpsborg fikk en god start på søndagens kamp og tok ledelsen etter 14 minutter ved Martin Wiig. Men derfra handlet det meste om hjemmelaget, i hvert fall i følge målprotokollen.

Vi blir enige om før kampen og i pausen at vi skal gå ut å kjempe, men Bryne vil mer enn oss i dag, sier trener Roar Johansen til NRK.

Det tok bare to minutter før det var balanse i regnskapet på Jæren.

Bryne løp og kjempet Sarpsborg ut av stilen, og de fikk sjeldent tid til "å rulle ball", som de er vant til.

Bryne sloss for livet og er et godt fotballag, de har gjort et trenerbytte og slo Bodø/Glimt sist, men det er uansett skuffende at vi taper, sier Johansen til NRK.

Tre Bryne mål

Bryne scoret en gang til før pause, og lagene gikk dermed til pause med 2–1 til hjemmelaget.

I den andre omgang fortsatte hjemmelaget med å jobbe Sarpsborg i senk, noe som ga uttelling i form av to nye scoringer.

Sarpsborg 08 klarte å redusere to ganger, først ved Øyvind Hoås og så ved Glenn Roberts, men nærmere kom altså ikke Sarpsborg en seier.

Roar Johansen

Sarpsborg trener Roar Johansen (bildet) er skuffet, men tror ikke på spøkelser.

Det stemte ikke for oss i dag, og vi er skuffet som sagt, men det tar vi på trening i morgen under rolige omstendigheter, sier Johansen til NRK.

Tror ikke på spøkelser

Sarpsborg 08 har dermed fremdeles aldri slått Bryne. Johansen er imidlertid ingen overtroisk mann, og har følgende å si om det påståtte "Bryne -spøkelset":

Nei, nå tror ikke jeg på spøkelser, men Bryne kler oss ikke. Men for sikkerhets skyld, så prøver vi å vinne resten av kampene, så slipper vi å møte Bryne neste år, avslutter Johansen til NRK Østfold.

Sarpsborg 08 går ned til en fjerdeplass på tabellen etter søndagens kamp.

Laget blir passert av både Sandefjord og Mjøndalen, som begge vant sine kamper.

Sarpsborg har derimot en kamp mindre spilt og kan ta tilbake andreplassen igjen hvis de vinner den.