NRK Meny
Normal

Moss rykker opp - Sarpsborg 08 rykker ned

Går det som bettingselskapet Betsafe.com tror, møtes Sarpsborg 08 og Moss FK i 1. divisjon neste sesong.

Lokaloppgjør Moss-Sarpsborg

Går det som Betsafe.com tror, så kan Moss juble for opprykk mens Sarpsborg 08 må ta veien ned til 1. divisjon.

Foto: Espen Torgersen

Sarpsborg 08 rykket direkte opp til Eliteserien forrige sesong, men levnes liten sjanse til å overleve i divisjonen av oddssetterne i Betsafe.com.

Med en beskjeden nedrykksodds på 1,45 er sarpingene nemlig «favoritter» til å rykke rett ned igjen.

Det er derimot foreløpig få tippere som har satt pengene sine på at det skal skje, ifølge oddssetter Geir Magne Gjersvoll.

– Det er vel en kombinasjon av at nedrykksoddsen er lave 1,45 og at Sarpsborg har overrasket positivt de siste årene og har en klar og tydelig spillidé som kan overraske igjen. Vi noterer blant annet at ingen fra Fredrikstad-regionen ennå har tippet Sarpsborg-nedrykk, sier han.

Samtidig tror Gjersvoll at Østfolds andre eliteserielag Fredrikstad FK holder seg i divisjonen, og gir laget fra Plankebyen en nedrykksodds på 4,00. Tror du at Fredrikstad vinner årets Eliteserie, får du tilbake 100 ganger innsatsen din.

– Vi merker at de ulike regionene tror sterkt på sine lag. Blant annet så har vi en mengde medaljespill på Fredrikstad, gull til Aalesund og nedrykk til Molde og Frode Johnsen som toppscorer, for å nevne noen, sier han.

– Moss rykker opp

Får Betsafe.com rett i sine spådommer, kan Sarpsborg 08 fort møte Moss FK som rykket ned til 2. divisjon i fjor, i neste års 1. divisjon.

Moss er det laget i 2. divisjon som så langt har fått klart flest serievinnerspill, og er også oddssetternes favoritter til å rykke opp, med odds på 1,60.

– Moss har avdelingens beste keeper i Arnold Origi og avdelingens beste spiss i Thomas Klaussen. Det er to matchvinnertyper som gjør Moss til klar favoritt, sier Daniel Vassbund i Betsafe.

Mange har også satset penger på at Kvik Halden rykker opp fra 2. divisjon i år. De fikk opprinnelig en odds på 22, men denne har blitt nedjustert til 12 etter de mange vinnerspillene.

– Kvik blir helt sikkert med i toppen, men det er likevel fortsatt langt fram til seriefavoritt Moss FK, sier Vassbund.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Vil ha forbud mot gummigranulat

    SV vil ha forbud mot å bruke gummigranulat på kunstgressbaner innen 2023. Det skriver Smaalenenes Avis. Stortingsrepresentant fra Østfold SV, Freddy Øvstegård, sier til avisa at det er helt krise at tonnevis med plast ødelegger miljøet og renner ut i hav og drikkevannskildene.

    Granulat i hand
    Foto: Ingrid Telset Heltne / NRK
  • Advarsler til russen

    Politiet melder om nok en natt med mye støy fra russen. 10 russ fikk advarsel på grunn av for høy musikk, 3 ble bortvist og én buss fortsatte å støye, slik at politiet måtte ta med seg en viktig kabel til anlegget. Nå er det ikke mulig å spille musikk fra russebussen, skriver politiet på Twitter.