NRK Meny
Normal

Rygge får ikke utvide mer

- Taket på flybevegelser ved Moss Lufthavn Rygge blir ikke hevet. Det sier statssekretær Erik Lahnstein i Samferdselsdepartementet.

Moss Lufthavn Rygge
Foto: NRK

Olav Thon spådde onsdag at taket blir løftet til 30.000 om få år. Lahnstein sier at taket ligger fast.

Les også:

- Ligger fast

Statssekretæren at taket på 21.000 flybevegelser på Rygge ligger fast og at det er problematisk med en flyplassaktør som ikke tar de politiske beslutningene til etterretning.

- Det er viktig at flyplassen ikke planlegger for at man hele tiden skal kunne få endrede vilkår, sier han.

- Jeg må jeg si at flyplassen har opptrådt i overkant frimodig ved at man helt systematisk har valgt å ikke forholde seg til de vilkårene som er satt, sier Lahnstein.

Men Lahnstein sa også i juli at flyplassledelsen måtte respektere begrensningene som forelå den gang, og da gikk det ikke mer enn to måneder før samferdselsministeren like før valget løftet taket på Rygge.

Les også: Rygge får øke flytrafikken

- Ikke mye

Flyplassdirektør Pål Tandberg sier at det ikke er noe mål å løfte taket på 21.000 nå, men at det kan bli nødvendig om to til tre år.

- Hvis vi skal skape god utvikling i regionen og mange arbeidsplasser, så bør vi ha noe mer. 21.000 flybevegelser for en regional flyplass er ikke mye, sier han.

- Betingelsene harmonerer ikke

Tandberg sier at flyplassledelsen respekterer konsesjonen, men minner om at flyplassen ikke fikk særlig gode betingelser i i utgangspunktet.

- Vi fikk jo krav til innvesteringer som om vi var en storflyplass. Det var flere hundre millioner kroner i miljø- og sikkerhetstiltak for å tilfredsstille forskriften for store flyplasser. Når de da gir oss flybevegelser som om vi var en liten flyplass, så harmonerer det veldig dårlig, sier Tandberg.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Uthus endte i container

    I Elingårdsveien i Fredrikstad fikk transportørene av et helt hus problemer da det viste seg at huset var for stort til å fraktes på veien. Det endte opp med at huset ble delt opp med motorsag og fraktet i container til søppeldynga, melder Fredrikstad Blad.

  • Gjorde skader på solstudio

    Det har vært innbrudd i et solstudio i Kinogaten i Sarpsborg. Politet melder at det er gjort skaderverk på stedet. Gjerningspersonen ble sikret på video, og politiet er på stedet og utfører undersøkelser.