NRK Meny
Normal

Rygge får ikke utvide mer

- Taket på flybevegelser ved Moss Lufthavn Rygge blir ikke hevet. Det sier statssekretær Erik Lahnstein i Samferdselsdepartementet.

Moss Lufthavn Rygge
Foto: NRK

Olav Thon spådde onsdag at taket blir løftet til 30.000 om få år. Lahnstein sier at taket ligger fast.

Les også:

- Ligger fast

Statssekretæren at taket på 21.000 flybevegelser på Rygge ligger fast og at det er problematisk med en flyplassaktør som ikke tar de politiske beslutningene til etterretning.

- Det er viktig at flyplassen ikke planlegger for at man hele tiden skal kunne få endrede vilkår, sier han.

- Jeg må jeg si at flyplassen har opptrådt i overkant frimodig ved at man helt systematisk har valgt å ikke forholde seg til de vilkårene som er satt, sier Lahnstein.

Men Lahnstein sa også i juli at flyplassledelsen måtte respektere begrensningene som forelå den gang, og da gikk det ikke mer enn to måneder før samferdselsministeren like før valget løftet taket på Rygge.

Les også: Rygge får øke flytrafikken

- Ikke mye

Flyplassdirektør Pål Tandberg sier at det ikke er noe mål å løfte taket på 21.000 nå, men at det kan bli nødvendig om to til tre år.

- Hvis vi skal skape god utvikling i regionen og mange arbeidsplasser, så bør vi ha noe mer. 21.000 flybevegelser for en regional flyplass er ikke mye, sier han.

- Betingelsene harmonerer ikke

Tandberg sier at flyplassledelsen respekterer konsesjonen, men minner om at flyplassen ikke fikk særlig gode betingelser i i utgangspunktet.

- Vi fikk jo krav til innvesteringer som om vi var en storflyplass. Det var flere hundre millioner kroner i miljø- og sikkerhetstiltak for å tilfredsstille forskriften for store flyplasser. Når de da gir oss flybevegelser som om vi var en liten flyplass, så harmonerer det veldig dårlig, sier Tandberg.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Færre pasientskader

    Sykehuset Østfold har hatt en stor nedgang i antall pasientskader. Siden 2012 har sykehuset redusert antall pasientskader med 25 prosent. Sykehuset Østfold er dermed ett av tre sykehus i hele landet som har nådd målet for perioden fra 2012 til 2016. Det skriver sykehuset på sine nettsider.

  • Bil skled av veien

    En bil har sklidd av veien på riksvei 188 ved Tune kirke i Sarpsborg. Det ser ut til at det ikke har oppstått personskader, skriver politiets operasjonssentral på Twitter.