NRK Meny
Normal

55 mister jobben i Skiptvet, ordføreren raser mot myndighetene

Fra nyttår forsvinner 55 arbeidsplasser fra Skiptvet. Det ble klart etter at forslaget til statsbudsjettet for 2013 ble lagt frem.

Ordfører Svein Olav Agnalt i Skiptvet

Ordfører Svein Olav Agnalt i Skiptvet skal kjempe for å beholde aktiviteten på Skiptvet omsorgssenter.

Foto: Thomas Berger / NRK

– Jeg føler meg skikkelig provosert. Jeg føler vi er en del av et narrespill hvor vi sitter med svarteper, sier ordfører Svein Olav Agnalt til NRK.no.

I statsbudsjettet kommer det frem at Skiptvet omsorgssenter legges ned fra nyttår. Dermed mister 55 personer jobben.

– For få uker siden fikk vi klare signaler på at Skiptvet omsorgssenter skulle leve i beste velgående med nye oppgaver. Dette er et senter staten har investert over 30 millioner kroner i. Jeg er skuffet, sier Agnalt.

LES OGSÅ:

Gir ikke opp

Han fikk beskjeden om dette gjennom en nyhetssending på radio tidligere i dag. Det gjorde ikke situasjonen bedre.

– Det er tragisk at de ansatte og Skiptvet kommune får rede på det gjennom radio. Det er uverdig. Dette er et klart uttrykk for hvordan man ikke skal behandle ansatte

Skiptvet omsorgssenter startet sin første avdeling i mars 2007 og har plass til 27 barn.

– Det berører mange mennesker, barna som bor der, de ansatte og kommunen. Denne kampen er ikke over, Jeg kommer til å si klart fra til myndigheter – til regjering og de politisk ansvarlige om hvilket uverdig spill vi er vitne til.

LES OGSÅ:

Norge har 5 omsorgssentre

– Jeg forstår at når det kommer færre mindreårige asylsøkere så må en gjøre grep. Men da forutsetter jeg at det er en prosess, at de ikke bruker gamle undersøkelser. Jeg har et klart håp om at det fortsatt skal være aktivitet på omsorgssenteret, sier Agnalt.

Ifølge regiondirektør i Bufetat, Trond Stenhaug, skal antall plasser på landsbasis reduseres fra 114 til 89. Norge har i dag 5 omsorgssentre, og det er bare Skiptvet som legges ned, skriver Smaalenenes Avis på nett.

Tillitsvalgt Åshild Sandtorp Johnsen sier til avisen at meldingen kom som et sjokk på de ansatte.

– Jeg har stor forståelse for at dette er en tøff beskjed å få for våre ansatte som hver dag gjør en stor innsats, sier Mari Trommald. Bufetat region øst til Bufetats nettsider.

- Vi vil forsøke å finne en best mulig løsning, og vi må være forberedt på at dette kan bety oppsigelser. Vi vil legge til rette for at ansatte ivaretas på en god måte og i samsvar med gjeldende lov- og avtaleverk, sier Trond Stenhaug direktør i Bufetat region øst.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

 • Egget på seg naboen

  En hønseoppdretter i Halden får ikke lov til å ha haner. Det er resultatet av en støyklage på grunn av hanegaling fra en nabo, skriver Halden Arbeiderblad. Naboen må fjerne hanene innen den 10. november, har kommunelegen bestemt.

  Australsk Orpington-hane
  Foto: Odd Rune Kyllingstad / NRK
 • Smuglet over 30 kilo tobakk

  Et par fra Syria ble tatt med 32,5 kilo tobakk i Rømskog ved 13-tiden tirsdag ettermiddag. Bilen de kjørte ble fanget opp av tollernes kamera på grensen, og de to ble brakt til lensmannen på Ørje. Det viste seg at de er asylsøkere i Sverige, så de blir utvist tilbake dit. Med seg på veien får de et forelegg på 100.000 kroner.

  Smuglet tobakk i Rømskog
  Foto: Tolletaten