NRK Meny
Normal

Publikumsvekst på 85,1 prosent

Enorm publikumsvekst for Haldens håndballdamer i eliteserien.

HK Halden jubler for cupfinale

ENORMT POPULÆRE I HJEMBYEN. Halden-damene har økt oppslutningen om sine hjemmekamper med 85,1 prosent etter opprykket.

Foto: Mathias Lunde Kristoffersen/NRK

HK Haldens damer kan vise til en publikumsvekst på 85,1 prosent etter opprykket til eliteserien i fjor.

Suverene resultater i cupspillet med cupfinale som endestasjon og flytting av kamparena har bidratt til publikumseksplosjonen.

Les også:

– Ønsker oss flere

Det er en svært godt fornøyd nestleder i HKH, Morten Skaug, som kan fortelle om 300-350 tilskuere på lagets hjemmekamper.

Opprykket til øverste divisjon er selvfølgelig det som først og fremst har gitt økt interesse og flere publikummere. At vi flyttet spillested fra Hjortsberghallen til Remmenhallen har også betydd en hel del for rammen rundt kampene, sier Skaug til NRK.

Halden-damene har hatt en fantastisk reise frem til cupfinalen i Oslo den 30. desember i fjor, og selv om haldenserne har sluttet godt opp om sine kvinnelige helter, ønsker Skaug seg mer.

Vi håper å kunne øke antallet på våre hjemmekamper med ytterligere 100 per kamp, sier han.

Nr. 3 blant lagene med publikumsvekst

I eliteserien for damer er det Skrim - også nyopprykket i øverste divisjon, som har hatt størst publikumsvekst, skriver Laagendalsposten.

Skrim har økt med 108,4 prosent per hjemmekamp ifølge tall fra norsk topphåndball per desember i fjor.

Nærmest Skrim følger Vipers i Kristiansand, som har en vekst på 94 prosent, og deretter kommer HKH med med en publikumsvekst på 85,1.

Glassverket har vekst på 25,3, Byåsen 17,5, Oppsal 15,8 og Fredrikstad 3,2, mens færre i år besøker hjemmekampene til Larvik, Nordstrand, Storhamar, Tertnes og Stabæk, skriver Laagendalsposten.

- Serien betyr alt

Når festen etter sølvet i cupfinalen nå er på avstand ser HK Halden med alvor, spenning og glede på serien.

Vi ligger på 9. plass, som er en sikker plassering. Men laget bak oss skal spille kvalifisering, så vi jobber intenst for å sikre oss poeng og kunne beholde plassen i eliteserien, sier Skaug til NRK.

Denne uka skal Halden-kvinnene i ilden i to viktige kamper.

Onsdag spilles det hjemme i Remmenhallen mot Glassverket, som er et av topplagene i år, og dernest kommer en "Fire-poengs-kamp" mot østfoldrivalen i eliteserien.

Vi møter Fredrikstad i Kongstenhallen søndag. De ligger på plassen bak oss, og det blir en svært viktig kamp å ta poeng i, sier Skaug.

Haldens håndballjenter går alternative veier for å forberede seg til cupfinalen mot Larvik. Stjernene fra den andre siden av fjorden kan forberede seg på en tøff kamp, for haldenserne har planer om å slå hardt fra seg..

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Klager på nei til felling av ulv

    Østfold Bondelag klager til Miljødirektoratet på fylkesmannens nei til skadefelling av en ulv. I klagen trekker de fram at 11 sauer ble tatt på innmarksbeite i Halden i jul og tidlig i august kom en ulv seg innenfor rovviltgjerder i Rakkestad og tok en sau. Fylkesleder i Østfold bondelag, Svend Arild Uvaag mener ulven må felles for å forebygge at flere husdyr blir tatt

    Ulv tok sau i Halden
    Foto: Lotte Olsen/NRK