NRK Meny
Normal

– 95 prosent sikkert at vi taper

HK Halden får støtte av 1000 haldensere i cupfinalen mot nærmest uslåelige Larvik.

Hans Jørgen Eriksen

Styreleder Hans Jørgen Eriksen i HK Halden gleder seg til cupfinalefest i Oslo.

Foto: Mathias Lunde Kristoffersen/NRK

Klokken 12 i formiddag forlot HK Haldens eget cup-tog perrongen i grensebyen i retning Oslo og cupfinalen i Oslo Spektrum.

Styreleder Hans Jørgen Eriksen er blant passasjerene på det røde toget, og han syntes folkemengden på perrongen like før avgang var et mektig syn.

– Det er helt sykt. Det er to fulle togsett, åtte vogner med 460 mennesker, som skal inn og se en bortekamp med et lag fra Halden. Det er deilig. Støtten jentene kommer til å få i dag er helt enorm, sier Eriksen til NRK.

I tillegg til toget kommer flere haldensere til å reise til Oslo i bil.

Fikset tog

Overkonduktør i NSB, Roger Aaserud

Roger Aaserud i NSB har tatt ansvar for å få Haldens supportere kommer seg til finalen.

Foto: Anders Winlund / NRK

Det er overkonduktør i NSB, Roger Aaserud, som tok initiativet til å sette opp et eget håndballtog for supporterne.

Aaserud fikset et dobbelt togsett i HK Haldens farger, og tok ikke lang tid før toget var fullbooket.

– HK Halden var ivrige og ønsket å kjøre charter da jeg kom med et tilbud. I romjula har vi ledig materiell som kan brukes til det. Det er kanskje ikke så mange som tror at HKH kan vinne, men det å få oppleve noe slikt er stort for alle, forteller Aaserud.

Cupfinale-toget til Halden

Toget var pyntet med Halden-bannere for å sette stemningen før avgang.

Foto: Mathias Lunde Kristoffersen/NRK

– Sikkert at vi taper

Haldens danske hovedtrener Morten Holmen har tidligere gått offensivt ut og sagt klart ifra at sølv ikke er gull for klubben. Jentene skal inn til Oslo for å gjøre et ærlig forsøk på å hente hjem Kongepokalen.

Men det blir en nærmest umulig oppgave. Larvik er storfavoritter og har vunnet 11 av de 12 siste cupfinalene. Styreleder Hans Jørgen Eriksen synes derfor det er spesielt at laget får med seg så stor støtte hjemmefra.

– Jeg synes det er veldig rart. Det er 95 prosent sikkert at vi taper, også kommer det 1000 fra Halden for å se en slik kamp, det er veldig spesielt. Men uansett resultat i dag, så blir det en fest, sier han.

Spillerne blir med på toget

Cupfinale-toget til Halden

Det var stappfullt på perrongen i Halden like før avgang mot Oslo.

Foto: Mathias Lunde Kristoffersen/NRK

Håndballjentene har dratt inn til hovedstaden i forveien, men blir med toget hjem igjen til Halden - med eller uten gull.

– Da skal de være spredd rundt om i hele toget for å skape litt stemning og takke dem som har støttet oss. Vi avslutter kvelden med en bankett på Fredriksten Kro for alle som har lyst til å komme dit, sier Eriksen, som legger til at klubben satt seg et hårete mål i 2007.

– Da laget vi en målsetning om å være det første laget i Norge som klarer å slå Larvik i en obligatorisk serie- eller cupkamp. I dag har vi muligheten. Hvis vi vinner, så vet jeg ikke om vi kommer hjem igjen, ler han.

Created by InfoDispatcher

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Åtteåring funnet i god behold

    Den åtte år gamle jenta som torsdag kveld ble meldt savnet i Halden i Østfold, er funnet i god behold. Jenta sov hos en venninne, melder politiet.

  • Åtteåring savnet i Halden

    Politiet i Østfold leter etter en åtte år gammel jente som er savnet fra sitt hjem på Brødløs. Politiet utelukker ikke at hun kan ha tatt tilhold hos noen. Politiet ble ifølge VG varslet av moren, som hadde vært på jobb, ved 21.30-tiden.