NRK Meny
Normal

Omskjæring kan havne hos private

I løpet av få uker håper Sykehuset Østfold å kunne gi et tilbud om omskjæring av guttebarn. Sykehuset forhandler med en privat klinikk som kan foreta inngrepene.

Medisinsk utstyr til omskjæring

Medisinsk utstyr til omskjæring.

Fra nyttår ble alle norske helseregioner pålagt å tilby rituell omskjæring av guttebarn, men ved Sykehuset Østfold mangler de leger som vil utføre inngrepet. Nå håper direktør for fag- og pasientsikkerhet ved sykehuset Stein Bruland at de skal kunne finne en løsning.

Stein Bruland

Stein Bruland er direktør for fag- og pasientsikkerhet ved Sykehuset Østfold.

Foto: Sykehuset Østfold

– Vi håper at vi skal kunne løse dette i løpet av et par-tre uker. Jeg vet ikke hvor lang tid formalitetene tar, men var arbeider ganske intenst med det, sier Bruland.

Eneste sykehus uten tilbud

Sykehuset Østfold er det eneste på Østlandet som ikke har etablert et tilbud om omskjæring. Bruland mener det er en god løsning å la private gjøre dette.

– Dette er egentlig at vi etterkommer pålegget som kommer fra helsemyndighetene, men at vi setter oppdraget ut til en privat aktør og det vil være etter de forskriftene som gjelder, sier han.

Finner en god løsning

Han legger ikke skjul på at det har vært stor motstand i sykehuset mot å utføre dette inngrepet.

– Det kan jo også fortrenge andre pasienter. Jeg tror vi skal løse dette på en god måte, mener Bruland.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Én død i togpåkjørsel

    En person døde da vedkommende ble påkjørt av toget sør for Asko i Vestby, melder politiet i Follo på Twitter. Østfoldbanen er stengt mellom Vestby og Moss. NSB setter opp alternativ transport.