NRK Meny
Normal

– Jeg fikk alltid underbuksene til Marius

Til tross for at han er blant verdens beste rallyførere, må Mads Østberg selv pakke kofferten før avreise til Rally Polen.

Mads Østberg

Mads Østberg har god kontroll på sitt eget merkede undertøy. – Hvis noen har en slik, så er det bare å levere den tilbake, sier han.

Foto: Petter Larsson/NRK

– Hva skal jeg ha med? Jeg trenger vel kjøredressen, sier rallyfører Mads Østberg, mens han pakker kofferten i gangen hjemme i Våler.

26-åringen har hatt en brukbar start på årets rally-VM, og ligger på en tredjeplass sammenlagt etter halvkjørt sesong.

I morgen reiser han til Polen for årets sjuende VM-løp. Men først må han finne frem utstyret han skal ha med seg nedover.

– Jeg må nok pakke selv. Heldigvis har teamet utstyret jeg bruker under løpet, men til testene må jeg ta med eget utstyr, sier han mens han legger på plass flere sett med ullundertøy.

Nærmer seg førsteplass

Sardinia-pokal

I stua hjemme i Våler står pokalen Østberg fikk for andreplassen i Rally Sardinia.

Foto: Petter Larsson/NRK

Spesielt underdelen er rallyføreren fornøyd med. Den har han nemlig fått merket med det norske flagget og sitt eget navn.

– Da jeg gikk i barnehagen pleide jeg alltid å få underbuksene til en som het Marius. Derfor har jeg fått merket undertøyet mitt nå.

– Hvis det er noen som har en slik hjemme, så er det bare å levere dem tilbake, ler han.

Tidligere denne måneden kjørte han inn til en sterk andreplass i Rally Sardinia – en sterk prestasjon. Men seieren, den venter han fortsatt på.

– Vi nærmer oss, og det var ikke avskrekkende langt opp til førsteplassen på Sardinia. Det var ett minutt og 20 sekunder, men hvis du fordeler det utover 40 mil med etapper, så er det ikke veldig store justeringer som skal til.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Mads Østberg

Østberg er blant verdens beste rallyførere, men må likevel pakke kofferten sin selv.

Foto: Petter Larsson/NRK

Kjenner ikke løpet

Med en tredjeplass i VM-sammendraget er Østberg der han føler han skal være – blant de beste førerne.

Mads Østberg

Mads Østberg reiser til Polen for å teste før VM-runden neste helg.

Foto: Petter Larsson/NRK

– Det har vært en bra sesong, vi har prestert veldig bra. Vi har bra uttelling på de løpene vi har kommet i mål, men vi ønsker å komme i mål på alle løpene.

Rally Polen som kjøres neste helg er et av verdens eldste rallyløp – likevel er det mange førere som har lite erfaring her, da løpet ikke har vært kjørt som VM-runde siden 2009.

– Jeg kjenner ikke løpet godt, for å være ærlig. Jeg har kjørt det én gang tidligere, i 2009, men det er ikke mye av det vi kjørte da som blir brukt igjen. Det blir som å kjøre et helt nytt løp.

Da hjelper det ikke at forberedelsene han har fått gjort så langt har skjedd hjemme i stua – med løpet i opptak på en PC-skjerm.

– Men nå skal vi gjøre en test til helgen, så da får jeg litt mer idé på hvor mye vi kan hevde oss i Polen.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Til sykehus etter brann i Gressvik

    To personer er fraktet til sykehus etter en brann i en bolig i Gressvik i Østfold, melder politiet. Den ene skal ifølge politiet ha fått brannskader på en arm, og den andre har skader i et bein etter å ha hoppet fra 2. etasje.

  • Onsøy vant Golf NM

    Kvinnelaget til Onsøy Golfklubb vant NM i Golf 1. divisjon. NM ble arrangert på Onsøy Golfbane i helgen. På laget var Jannicke Flesland, Amalie Valle og Ning Kheawsalab. Det er Fredriksstad Blad som skriver dette. Men det er ikke sikkert at klubben har nok spillere til å delta i eliteserien.