NRK Meny
Normal

Ordfører Nygård: - På ingen måte morsomt

Slike hendelser skjer desverre fra tid til annen, sier ordfører Jon-Ivar Nygård i Fredrikstad etter at politiet avsluttet bombejakten på Quality hotel.

Jon-Ivar Nygård

- Ikke morsomt at politiet må brenne mye ressurser på noe som viser seg å være unødvendig, sier ordfører Jon-Ivar Nygård (A) i Fredrikstad.

Foto: Einar Yohsuke Kosaka

Bombetrusselen tidlig i ettermiddag førte til at Fredrikstad sentrum ble sperret av, trafikkårer inkludert. Køene ble lange, og folk måtte holde seg borte fra både bosteder og arbeidsplasser. Hotellgjester ble midlertidig innkvartert på nabohotellet i de drøyt tre timene det sto på.

At politiet ikke tok noen sjanser er som det bør være, mener ordføreren.

- Politiet velger å ta denne typen trusler alvorlig, rykker tungt ut og gjør selvfølgelig grundige undersøkelser for at vi skal ha stor samfunnssikkerhet og trygghet i lokalsamfunnet når den type hendelser finner sted, sier Nygård.

Spurte om rådhusevakuering

Rådhuset i Fredrikstad ligger også forholdsvis nære Quality hotel, men ble ikek evakuert.

- Vi fikk etterhvert en god del informasjon, og forespurte politiet om evakuering, sier ordføreren.

- Men vi ble beroliget med at det ikke var behov for evakuering for rådhuset sin del.

Ikke morsomt

Nå starter politiet jakten på gjerningsmannen, og Nygård ønsker å la politiet gjøre sin jobb med det i fred.

- Slike hendelser skjer desverre fra tid til annen. Det er ofte mennesker som har glede av å skape den type dramatikk, eller mennesker som har ett eller annet sykdomstilfelle. Uten at jeg ønsker å spekulere mer i hvorfor dette skjedde.

- Men dette er på ingen måte morsomt, sier Nygård videre.

- Hverken for de som ble direkte berørt, og selvfølgelig heller ikke for Fredrikstadsamfunnet eller for politiet som må brenne mye ressurser på noe som til syvende og sist viste seg å ikke være nødvendig.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Snart kan du leie tretopphytter

    Tre grunneiere i Østfold har fått tillatelse til å bygge en eller flere hytter høyt oppe i trærne. I Rokke i Halden er Thorbjørn Wold i ferd med å sette opp sin første hytte, med støtte fra Innovasjon Norge. Planen er å bygge flere tretopphytter, ikke langt fra Klatreparken i Halden.

    Det er gitt tillatelse til oppføring av tretopphytter i Halden, Rakkestad og Våler kommune.

    Tretopphytte under oppføring i Halden
    Foto: Heidi Gomnæs