NRK Meny
Normal

Navnekluss i fotball-Sarpsborg

Sarpsborg Sparta Fotballklubb kan være historie.

Supportere, Sarpsborg Sparta

Fotballsupportere i Sarpsborg må rope Sarpsborg 08 Fotballforening dersom styrets navneforslag blir vedtatt.

Foto: Lien, Kyrre / SCANPIX

Heretter skal klubben hete Sarpsborg 08 Fotballforening, hvis styret får medhold.

- Akseptabelt for de fleste

Tirsdag bestemte klubbstyret seg for å lansere det nye navnet for medlemmene.

- Vi har kommet fram til et nytt navneforslag etter navnestriden som har vart gjennom hele året. Navnet er vi veldig fornøyd med, sier styreleder Joar Kristiansen i klubben til NRK.

Navnet skal legges fram på en ekstra generalforsamling 17. desember for å få det godkjent.

- Vi har hatt mange navn på blokken, men det ene har forsvunnet etter det andre. Det nye navnet ser det ut til at de fleste kan akseptere, sier Kristiansen til sa.no .

Krevde navnebytte

Østfold-byen har måttet tåle mye navnekluss etter at de tidligere rivalene IL Sparta og Sarpsborg Fotballklubb slo seg sammen første gang i 1999.

Da Sarpsborg Fotballklubb atter en gang gikk med i byens fotballsamarbeid i fjor høst, overlot Fotballklubben Sparta Sarpsborg sin plass i 1.-divisjon til den nye samarbeidsklubben Sarpsborg Sparta Fotballklubb.

Men det er en åpenbar fare for forveksling når det er to lag i samme by som heter henholdsvis Sarpsborg Sparta FK (samarbeidsklubben) og FK Sparta Sarpsborg (breddeklubben).

Dermed krevde breddeklubben at samarbeidsklubben endret sitt navn.

Nytt navn i det nye året

- Det er et spennende navn vi har kommet fram til. Sarpsborg 08 Fotballforening symboliserer at vi er en forent fotballby med flere samarbeidsklubber, og at foreningen skjedde i 2008, sier styreleder Kristiansen til NRK.

Han mener at det nye navnet tar hensyn til begge klubbers ønsker for et nytt klubbnavn.

Dermed bytter bylaget i Sarpsborg navn igjen til neste år.

- Vi håper at dette skal gå i orden før jul slik at vi kan gå inn i julefreden med fred rundt navnestriden. Dermed møter vi et nytt år og en ny sesong i 1. divisjon med nytt navn, sier styreleder i fotballklubben, Joar Kristiansen.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Byggefirma i Moss konkurs

    Det er åpnet konkurs i byggefirmaet Armering og Bygg Moss as med 22 ansatte. Det var kemneren i Moss som begjærte konkursen fordi selskapet skyldte 2,2 millioner kroner i arbeidsgiveravgift, skriver Moss Avis.

  • Ruset bilførere stanset i Moss

    UP stanset en bil i Moss sentrum rett over midnatt, fordi politiet mistenkte kjøring i rus. En mann i 20-årene er anmeldt og har fått førerkortet beslaglagt. I tillegg ble to passasjerer anmeldt for bruk og besittelse av narkotika, melder politiet på Twitter.