NRK Meny
Normal

Nå blir fergeturen gratis

Flertallspartiene la frem budsjettforslaget for Fredrikstad i dag.

Byferga

Fra og med neste år blir denne fergeturen gratis.

Foto: NRK

Fra og med neste år blir fergeturene i Fredrikstad gratis. Det kom frem da flertallspartiene la frem sitt budsjettforslag i dag, skriver Fredriksstad Blad.

– Dette gjør vi fordi vi syns det er viktig å satse på kollektivtrafikk. I tillegg jobber vi for å øke sykkelandeler, og da ser vi at gratis ferge er et viktig virkemiddel i så måte, sier ordfører Jon-Ivar Nygård til NRK.

Ferge mellom Lisleby og Selbak

I tillegg skal det bli ferge mellom Lisleby og Selbak. Dette er foreløpig et prøveprosjekt som sannsynligvis kommer i gang i løpet av våren.

Jon-Ivar Nygård

Ordfører i Fredrikstad, Jon-Ivar Nygård.

Foto: Einar Yohsuke Kosaka / NRK

– Det er en del av sykkelhovedplanen vår å ha en fergeforbindelse over der for å kunne sykle på tvers. I tillegg har det vært et etterlengtet tiltak fra befolkningen, sier Nygård om prøveprosjektet.

Regningen for gratis fergetransport kommer på 3,4 millioner kroner. Nygård forteller at de blant annet beregner høyere skatteinntekter enn det rådmannen har beregnet.

Blir kvitt billett-hodebry

Tidligere har pipa hatt en annen lyd. For bare to år siden bestemte bystyret at fergeturen skulle koste ti kroner. Senere ble prisen økt til 15 kroner, men rabatt for pensjonister og studenter.

Men fra nyttår trenger du altså ikke bry deg om billettautomaten på ferga lenger.

NRK har tidligere skrevet om automaten som har skapt hodebry for både lokalbefolkning og turister når de skal over elva til Gamlebyen.

 • SE VIDEO:
  Billettautomaten på fergekaia i Fredrikstad skaper hodebry, både for turister og lokalbefolkning.

  Automatkaos

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

 • Arbeidsulykke i Fredrikstad

  Nødetatene har rykket ut etter melding om en arbeidsulykke på Råbekken i Fredrikstad. Ifølge Fredriksstad Blad skal en person ha fått klemt armen i en maskin. Et Sea King-redningshelikopter har også blitt sendt til stedet.

 • E6 åpnet etter trafikkuhell

  E6 ved Missingmyr i Råde er åpen for trafikk etter trafikkuhell. Veien i retning nord var i en periode stengt i ett felt etter at en bil kjørte i midtdeleren.