NRK Meny
Normal

Mer jubel for de blå-hvite?

Etter en flying start mot Molde på hjemmebane, venter en tøff bortekamp mot FK Haugesund i dag.

Sarpsborg 08 slo Molde ned i støvlene

Sarpsborg 08 slo Molde ned i støvlene for litt over to uker siden.

Foto: Vidar Tangerud/NRK

Klarer Sarpsborg 08 å følge opp den oppsiktsvekkende seieren mot Ole Gunnar Solskjærs Molde? Det er spørsmålet alle stiller seg i dag.

I dag får de ingen fordel av hjemmebane, men møter i steden et sterkt bortelag i Haugesund. Motstanderen havnet på en sterk sjetteplass i fjorårets eliteserie og tapte kun én kamp på eget gress.

– Det blir utvilsomt en tøff bortekamp. Men vi legger ikke så mye vekt på det. Banen og målene er like store alle steder, sier Sarpsborg 08-trener Roar Johansen, til SA-TV.

– Vet hva vi kan klare

Han forteller videre at stemingen i laget er god og at de har brukt landslagspausen godt til å forberede seg på en ny kamp.

Johansen hevder at Molde-kampen for lengst er historie, men innrømmer at seieren i åpningskampen kommer godt med videre.

– Vi har mange vanskelige kamper foran oss, men nå vet vi hva som skal til for å slå et eliteserielag. Spillerne har sett hva de kan klare og det er viktig, sier treneren.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Roar Johansen, trener for Sarpsborg 08

Roar Johansen, trener for Sarpsborg 08.

Foto: Ness, Jan Kåre, Jan K. Ness / Scanpix

Imponert over motstanderen

FK Haugesund fikk en litt tyngre start på seongen, med et 2-0 tap mot Tromsø på bortebane. Rogalendingene har slitt med mye skader i oppkjøringen og er fortsatt ikke fulltallige.

FK Haugesund-trener Jostein Grindhaug legger ikke skjul på at han ser for seg en vanskelig kamp.

– Sarpsborg leverte en voldsomt god kamp mot Molde der de så bra ut. De har nok en fordel i form av at de har en god rytme innarbeidet i laget og spillere som over lengre tid har vært på samme lag. Du kommer langt med slikt. Men det er en åpen kamp i utgangspunktet, sier Grindhaug til sarpsborg08.no.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Rittet stoppet på grunn av seilbåt

    Hele sykkelrittet Ladies Tour of Norway ble stoppet av bruåpning i Fredrikstad. Et brudd med fire syklister lå 21 sekunder foran hovedfeltet da brua ble stengt for å slippe igjennom en seilbåt. – De skal ha fått beskjed om dette, sånn jeg forstår det er det utenfor vårt ansvarsområde så lenge vi har gitt beskjed, sier teknisk rittleder Sondre Sørtveit til HA.

  • Klager på nei til felling av ulv

    Østfold Bondelag klager til Miljødirektoratet på fylkesmannens nei til skadefelling av en ulv. I klagen trekker de fram at 11 sauer ble tatt på innmarksbeite i Halden i jul og tidlig i august kom en ulv seg innenfor rovviltgjerder i Rakkestad og tok en sau. Fylkesleder i Østfold bondelag, Svend Arild Uvaag mener ulven må felles for å forebygge at flere husdyr blir tatt

    Ulv tok sau i Halden
    Foto: Lotte Olsen/NRK