NRK Meny
Normal

Martin Wiig: – Nå er det morsomt å spille

LA MANGA (NRK): Med to kliniske avslutninger i treningskampen mot Sandefjord på La Manga viste Martin Wiig at scoringsformen for alvor er på vei.

Martin Wiig

Martin Wiig var klinisk i avslutningene mot Sandefjord på La Manga i kveld.

Foto: Sebastian Nordli/NRK

Sandefjord – Sarpsborg 0-3

Det var aldri noen tvil om at Sarpsborg 08 skulle stikke av med seieren i kveldens treningskamp mot nyopprykkede Sandefjord. Fremst i rekken stod en 31-åring med gryende scoringsform.

– Det er et litt nytt system i år, vi er to spillere som kan springe litt i rommet som vi skaper for hverandre. Vi har ikke spilt så mye sammen enda, men det er et samarbeid som kan utvikle seg videre.

Er det morsomt å spille fotball igjen?

– Ja, det skal jeg love deg. Selv om det bare er treningskamp, så er jeg veldig fornøyd med to fine mål, og prestasjonene til resten av laget. En ordentlig god følelse, forteller Wiig, som var svært livlig og god i de drøyt 65 minuttene han fikk i kveld.

Se intervju med Martin Wiig her:

Created by InfoDispatcher

Ojamaa med sitt første

Også sarpingenes nye spisshåp, Henrik Ojamaa fra Estland, tegnet seg på scoringslisten mot Sandefjord.

23-åringen kranglet ballen i mål fra kort hold etter et innlegg fra Steffen Ernemann.

– Som spiss er det alltid godt å få unna det første målet. Det var et godt innlegg fra Steffen, og jeg klarte å krangle den i mål på en retur, så jeg er veldig fornøyd.

Spissen er godt fornøyd med samarbeidet med sin nye spissmakker.

– Vi utvikler et bedre samarbeid for hver kamp vi spiller sammen på topp. Jeg scoret mitt første i dag, og han fikk to fine. Vi er alltid en trussel mot motstanderne, så vi kommer til å fortsette å jobbe med samarbeidet.

Henrik Ojamaa

Henrik Ojamaa fikk sitt første mål for Sarpsborg 08 mot Sandefjord.

Foto: Sebastian Nordli/NRK

Perfekt førsteomgang

Sarpingene hadde fullstendig kontroll i de første 45 minuttene på stadion på La Manga. Etter hvilen kom Sandefjord mer inn i kampen, men uten å skape de helt store sjansene.

Kveldens treningskamp var ifølge hovedtrener Geir Bakke en klar forbedring fra 1-4 tapet for Ljungskile få dager før avreise til La Manga.

– Det er himmel og helvete. Det går nesten ikke an å komme lenger fra hverandre enn prestasjonene i de to kampene. I dag var vi gode, forrige helg var vi forferdelige. Så får vi håpe at vi har lært noe av å få kjenne på begge deler i løpet av en uke.

Hva fungerte for dere i dag?

– Spesielt førsteomgangen var sterk. Vi treffer både på presset vårt og gjenvinningsbiten, og vi gir aldri Sandefjord tid. Vi er gode etablert, i bakrom, mellomrom og vi skaper sjanser. En perfekt førsteomgang, også styrer vi det inn i andre, slår han fast.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Bil skled av veien

    En bil har sklidd av veien på riksvei 188 ved Tune kirke i Sarpsborg. Det ser ut til at det ikke har oppstått personskader, skriver politiets operasjonssentral på Twitter.

  • Kjørt til legevakt etter velt

    En 16 år gammel jente er kjørt til Halden legevakt etter at hun veltet på lett motorsykkelen sin. Bakgrunnen for velten skal være at hun forsøkte å kjøre unna en elg. Det skriver politiet på Twitter.