Hopp til innhold

Martin (27) skulle bare hjelpe mennene som sto i veikanten på E18

Martin Hovin stanset for å hjelpe to menn med angivelige motorproblemer på E18. Mens den ene mannen oppholdt 27-åringen fra Askim prøvde den andre å stjele ting fra bilen hans.

Martin Hovin

Martin Hovin ble forsøkt ranet på E18 på fylkesgrensa mellom Østfold og Akershus torsdag kveld.

Foto: Privat

– Jeg kjørte fra Oslo til Askim da en person kom ut i veibanen på E18 og vinket meg inn til siden. Det sto en bil med norske skilter i veikanten med panseret åpent, så jeg tenkte at det ikke kunne være noe farlig, sier Martin Hovin til NRK.

En annen person sto med hodet under panseret og skrudde på en hvit Peugeot Boxer. Hovin forteller at mennene snakket engelsk og sa «problem with the car».

Knakk nesa

27-åringen jobber som motorsykkelmekaniker og tenkte at han kunne ha noe å bidra med.

– Da jeg gikk bort til bilen deres, så gikk den første mannen til bilen min og snoket. Bilen var full av hjelmer, kjøreutstyr og hjul, så jeg gikk bort og dro ham ut av bilen. Da kom han som «skrudde» bort og begge ble aggressive, og det ble basketak.

Hovin fikk seg et slag på nesa, men tok igjen ved å dytte bort den minste av mennene, før han slo den andre på nesa så den knakk. Da den første mannen kom tilbake tok Hovin tak i håndleddet hans.

– Jeg rev til så jeg hørte at han ikke trivdes. Jeg kom meg bort fra dem, smekket igjen døra på bilen og spant av gårde.

Hovin anmeldte hendelsen til politiet i går kveld.

Fortsetter å stanse

Trond Widme, politistasjonssjef i Askim

Trond Widme er politistasjonssjef ved Indre Østfold politistasjon.

Foto: Tomas Berger / NRK

– Vi har fått beskrivelse av personene og vet hvordan bilen ser ut. Men de norske skiltene kan være stjålne, det vet vi ikke, sier stasjonssjef Trond Widme ved Indre Østfold politistasjon.

Han råder folk til å være varsomme når de stanser for å hjelpe folk som tilsynelatende har problemer med bilen.

– Dessverre kan dette gå ut over dem som faktisk har problemer, fordi folk kan være redde for hva som kan skje, sier han.

Martin Hovin kom fra hendelsen uten fysiske skader, men innrømmer at han syntes det var ubehagelig. Han vil likevel fortsette å stanse for å hjelpe folk.

– Jeg kommer kanskje til å tenke meg litt ekstra om, men jeg har troa på at det finnes bra folk. Jeg kommer ikke til å slutte med å hjelpe til, sier han.