NRK Meny
Normal

Må sykehuset dekke millionsprekk?

Utvidelsen av en barnepsykiatrisk klinikk i Fredrikstad ble 15 millioner dyrere enn forventet. Hvem tar regninga - Staten eller Sykehuset Østfold?

Veum skilt
Foto: Tomas Berger / NRK

Utvidelsen av barnepsykiatriklinikken Åsebråthen i Fredrikstad hadde et budsjett på 37 millioner kroner.

Regningen ender imidlertid på 52 millioner kroner.

Nå må helse- og omsorgsminister Sylvia Brustad svare på hvem som skal ta regninga for millionsprekken.

Stilte spørsmål til helseministeren

Vigdis Giltun som er stortingsrepresentant for Fremskrittspartiet sendte følgende spørsmål til helseministeren onsdag:

- Staten skulle i utgangspunktet finansiere prosjektet som et ledd i satsingen på psykiatrien. Vil statsråden bidra til at utvidelsen blir finansiert av staten som planlagt, eller mener statsråden det er riktig at avviket på 15 millioner skal dekkes av sykehusets ordinære budsjett?

Helseministeren vil svare på spørsmålet innen seks virkedager.

Feilkalkulering

Årsaken til merkostnaden skal være feil i kalkuleringen, som ble foretatt av personer som nå er ute av organisasjonen.

- Opprinnelig skulle Staten dekke nesten hele regningen som en del av opptrappingsplanen for psykiatri, men etter hva som fremkommer av pressen vil ikke Staten ta ansvar for feilkalkuleringen, påpeker Vigdis Giltun.

Vil gå utover pasientene 

Hvis Sykehuset Østfold nå blir pålagt å dekke budsjettsprekken av eget budsjett, vil det utvilsomt gå utover pasientbehandlingen, mener hun.

- Jeg vil derfor be statsråden om at Sykehuset Østfold får dekket kostnadene til utvidelse av barnepsykiatriklinikken Åsebråthen som tidligere planlagt, uten at dette skal gå ut over pasientbehandlingen sykehuset yter til befolkningen i Østfold, understreker hun.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Økt bemanning ved passkontoret

    Politiet øker bemanningen ved passkontoret i Råde for å få bukt med køen. Driftsenhetsleder for Felles forvaltningsenhet i Østfold-politiet, Heidi Vinsrud, sier til Sarpsborg Arbeiderblad at en medarbeider allerede er på plass og ytterligere tre til kommer i begynnelsen av mars. Men det vil fortsatt ta noe tid før det blir lagt ut flere ledige timer til å bestille pass.

  • Åtteåring funnet i god behold

    Den åtte år gamle jenta som torsdag kveld ble meldt savnet i Halden i Østfold, er funnet i god behold. Jenta sov hos en venninne, melder politiet.