NRK Meny
Normal

Legger ned Rygge-København

Widerøe har bestemt seg for å legge ned ruta mellom Rygge og København fra 1. september i år på grunn av for få reisende.

Dash 8 fra Widerøe

Fra 1. september legger Widerøe ned ruta mellom Rygge og København.

Foto: Picasa 2.7

Beregninger av trafikkutviklingen fremover viser heller ikke tegn til større etterspørsel.

Taper mye penger

- Ruten til København har vært preget av for lite trafikk, og har dessverre hatt en dårlig utvikling. Vi tjener rett og slett ikke penger på denne ruten, og vi ser heller ikke tegn til bedring fremover, sier kommunikasjonsdirektør i Widerøe, Richard Kongsteien.

Han regner med at Widerøe taper 1 million kroner per måned på å fortsette å fly Rygge-København.

Ruta ble etablert 30. mars 2008, men etter en dårlig start har ruta hatt stadig færre passasjerer de siste månedene.

- Skuffet

Selskapet legger derfor ned ruten fra 1. september.

- Da er vi helt ute av Moss Lufthavn Rygge, men dersom kundegrunnlaget blir bedre, kommer vi gjerne tilbake, sier Kongsteien.

Siste avgang fra Rygge blir 31. august. Passasjerer som skal reise etter denne datoen, vil bli booket om til andre avganger, eller få sine billetter refundert.

- Jeg er skuffet, men vi var klar over risikoen, og nå tar vi konsekvensene, sier kommunikasjonsdirektøren.

Gir ikke opp København

Pål Tandberg er administrerende direktør i Moss Lufthavn Rygge, og han er skuffet over at ikke flere har benyttet seg av København-tilbudet.

- Det har vært veldig lavt belegg på flyruten, og jeg skjønner at Widerøe må tenke på sin egen økonomi. Vi ønsker imidlertid å opprettholde et tilbud til København og må tilpasse oss markedet bedre, sier Tandberg.

Han påpeker at det tar tid før markedet venner seg til å bruke den nye flyplassen.

- Østfold alene har ikke mange nok reisende til å holde tilbudet fra Rygge oppe, men mange er nok ikke klar over hvor lett det er å komme seg til MLR, sier Tandberg.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

 • Bakke kan bli årets trener

  Sarpsborg 08s trener Geir Bakke er en av fem som er nominert til årets trener. De andre er Christian Michelsen (Kristiansund), Kåre Ingebrigtsen (Rosenborg), Lars Bohinen (Sandefjord)
  og Tor Ole Skullerud (Strømsgodset). Prisen deles ut 27. november.

  Geir Bakke
  Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix
 • Trafikkulykke på E6

  Flere biler er involvert i en trafikkulykke ved Rygge sørgående, rett etter kryss 12 Halmstad. Statens vegvesen meldte først at fem kjøretøy er involvert, mens politiet skriver på Twitter at det dreier seg om tre kjøretøy.